Web Analytics
More
    Reklāma

    Mercedes pārspēj Tesla un pirmie ASV sertificē “Level 3” autonomās braukšanas sistēmu

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Mercedes kā pirmais ASV sertificējis savu autonomās braukšanas palīgsistēmu, kas atbilst “Level 3” prasībām. Mercedes Drive Pilot sistēma sertificēta Nevadas štatā un tā atbilst prasībām, kas izvirzītas “Level 3” braukšanas palīgsistēmām. Šobrīd tā ir vienīgā šāda sistēma ASV, kas sertificēta lietošanai koplietošanas satiksmē.

    ASV Nacionālā satiksmes drošības administrācija (NHTSA) “Level 3” autonomās braukšanas palīgsistēmu definē sekojoši – auto ir spējīgs kontrolēt visus braukšanas aspektus, taču vadītājam tik un tā ir jāsaglabā pietiekami daudz uzmanības uz ceļu, lai vadītājs nepieciešamības gadījumā savlaicīgi varētu pārņemt auto vadīšanu. Kopumā eksperti uzsver, ka šī sistēma ir liels solis uz priekšu, ja salīdzinām ar šobrīd populārākajām Level 2 sistēmām, jo šo sistēmu izmantošanas laikā vadītājam nepārtraukti jāsaglabā uzmanība uz ceļu un rokas jātur uz stūres.

    Mercedes norāda, ka Drive Pilot sistēma ātrumā līdz 40 jūdzēm stundā (64km/h) var pilnībā pārņemt braukšanu un vadītājam nav nepieciešams turēt rokas uz stūres. Ļoti ērti sastrēgumos un pilsētas satiksmē. Sistēma notur mašīnu joslā, iekļaujas satiksmes plūsmā un tā arī ir spējīga reaģēt neparedzētās situācijās. Lai nodrošinātu sistēmas darbību, Mercedes izmanto LIDAR un citus radarus, kameras, kā arī mikrofonus, lai auto uztvertu glābēju transportlīdzekļu sirēnas. Šobrīd šī sistēma pieejama S-klasei un EQS.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    kkā tā
    30.01.2023 11:22

    Raksta beigas kaut kur pazuda, laikam braucot ar teslu kāds to rakstīja un bijā jāuzliek roka uz stūres un ar otru roku jānotriepj asaras :D
    “Šobrīd šī sistēma pieejama S-klasei un EQS, bet aika”

    ggggg
    30.01.2023 12:32

    Ja paklaiņo Twitterī, var manīt kā Tesla sektantu brūcītes asiņo.

    Rifleman
    30.01.2023 13:53

    Kur pārējais teksts > Šobrīd šī sistēma pieejama S-klasei un EQS, bet aika

    Reklāma