Web Analytics
More
    Reklāma

    CNET atraduši kļūdas vairāk nekā pusē mākslīgā intelekta radītajos rakstos

    Jaunākie raksti

    Nesen jau ziņojām par ievērojamā medija CNET visai neglītajiem izgājieniem, publicējot mākslīgā intelekta (Artificial intelligence – AI) ģenērētus tekstus, kuri tika uzdoti par žurnālistu garadarbiem. Zināms, ka kopš pērnā gada novembra līdz janvārim CNET publicējis 77 AI radītus rakstus. Vienlaikus jāsaka, ka vismaz šobrīd mākslīgais intelekts nav tas prasmīgākais rakstītājs, ko pierāda tas, ka lielākajā daļā no šiem 77 rakstiem atrastas kļūdas.

    Veicot AI ģenerētā satura rūpīgu pārskatīšanu, CNET atklājis, ka 41 no 77 rakstiem bijušas mazākas vai lielākas kļūdas. Medija galvenā redaktore norāda, ka “nelielam skaitam” rakstu fiksētas būtiskas nepilnības, kas lielākoties saistītas ar greiziem faktiem. Savukārt pārējiem bijušas mazākas kļūdas, piemēram, nepilnīgi uzņēmumu nosaukumi, vietām valoda neveikla, neskaidra, kā arī dažos sastopamas plaģiātisma pazīmes.

    Reklāma

    Pēc tam, kad atklājies, ka CNET AI ģenerētus rakstus uzdod par žurnālistu veikumu, medijs tagad skaidri norāda, ka publicētais saturs bijis daļa no izmēģinājuma, lai pārbaudītu “iekšēji izstrādātu mākslīgā intelekta risinājumu”. Tas arī mazliet pasaka priekšā, ka CNET, neskatoties uz šo, gribētos teikt – lasītāju apkrāpšanu, plāno turpināt izmantot AI satura radīšanai. Šobrīd medijs ir nopauzējis tā izmantošanu publicējamu rakstu izstrādē un informē, ka atsāks to lietot tad, kad būs pārliecība, ka šādā veidā radīts saturs nesatur kļūdas. Pagaidām CNET turpinās pētīt un pārbaudīt, kā AI varētu palīdzēt žurnālistu komandai pie satura izstrādes, kas ietver padomu rakstus un uz faktiem balstītas ziņas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Bats
    29.01.2023 18:47

    Necik labāk AI neiet ar fizikas un ekonomikas aprēķiniem. Izmēģināju virkni uzdevumu ar Chat GPT. It kā visu prot, teoriju pat māk paskaidrot, kas pamatā aprēķinam, taču rezultāts ir nevis nedaudz, bet pamatīgi greizs.

    Reklāma