Web Analytics
More
    Reklāma

    CNET medijs savus lasītājus muļķo ar automātiski ģenerētiem rakstiem

    Jaunākie raksti

    Pēdējos mēnešos arvien vairāk dzirdam un lasām par mākslīgā intelekta projektiem un arvien vairāk šīs tehnoloģijas mēģinām izmantot arī paši. Daudz tiek runāts arī par to, ka mākslīgais intelekts tūlīt pat mums visiem atņems darbus un pasaule ies bojā. Muļķības! Tas viss šobrīd ir aptuveni tādā pašā stadijā, kur pirms dažiem gadiem bija kriptovalūtas, kas grasījās pilnībā mainīt pasauli un likvidēt klasisko monetāro sistēmu.

    Tomēr sāk parādīties visādi gudrinieki, kas cenšas piepelnīties ar jauno rīku radītajām iespējām. Šoreiz negācijas izpelnījies savulaik populārais medijs CNET, kas jau kopš pagājušā gada novembra slepus publicēja mākslīgā intelekta ģenerētus rakstus un uzdeva tos par CNET komandas dalībnieku radītu saturu.

    Reklāma

    Kāds aktīvists noskaidrojis, ka kopš 2022. gada novembra CNET ir publicējis vairāk nekā 70 šādus rakstus un tiem nav uzskatāmi norādīts, ka tas ir mākslīgi radīts saturs. Lasītājiem ir jāveic papildus darbības, lai iegūtu skaidrību par to, kāda ir konkrēto rakstu izcelsme. CNET gan šajā paslēptajā paskaidrojumā norāda, ka, lai arī saturu radījis robots, to pirms publicēšanas ir izskatījis kāds medija redakcijas pārstāvis.

    Pat ja mums nav problēmu ar šādu nešpetnu CNET rīcību, tad notikušais raisa pārdomas par to vai Google vispār ir gatava šāda veida spama saturam un spēs to atpazīt, lai demonetizētu un bloķētu to meklēšanas rezultātos.

    Vai tu esi gatavs tam, ka tīmekli pārpludinās mākslīgi un automatizēti radīta atkritumu līmeņa saturs?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Putns Tīrars
    13.01.2023 09:29

    Neviens AI ar jaunradi vēl nenodarbojoties, vai tad nav rīku kas atpazīst AI sakompilējumus. It īpaši slavenais OpenAI izmantojot vecus neironu tīklu algoritmus. Tādā ziņā nekā tik inovatīva tur nemaz neesot, radio kaut kur saklausījos.

    GustavsP
    13.01.2023 09:34

    Tad jau Kursoram jāsāk bīties no nākotnes mākslīgā konkurenta – iCursorAi

    Roberts
    14.01.2023 16:42

    Auditorijai jau tagad ir vienalga. Protams reklamdevejiem kursors stasta ko citu.

    Rūdolfs Putniņš
    13.01.2023 10:49

    Es domāju, ka CNET īsti nekrata, vai kāds tos rakstus lasa. Šis ir mašīnveidots saturs mašīnām, jeb SEO.

    Rūdolfs Putniņš
    13.01.2023 11:15

    Kamēr Google zirneklis nesāks sodīt mašīnsaturu, tikmēr mūsu sašutums neko nedos. Pret mašīnsaturu ierocis ir tikai mašīnsašutums!

    Reklāma