Web Analytics
More
    Reklāma

    Toyota vadībā lielas pārmaiņas, kompānijai mēģinot atgūt iekavēto

    Jaunākie raksti

    Japāņu autoražotāja Toyota vadībā notikušas lielas pārmaiņas – kompānijas izpilddirektors un prezidents Akio Tojoda, kurš šo amatu ieņēma kopš 2009. gada, ir atkāpies no šī posteņa un viņš turpmāk būs Toyota priekšsēdētājs, savukārt galvenais cilvēks Toyota vadībā turpmāk būs Kodži Sato. Viņš līdz šim vadīja Lexus un Toyota motorsporta divīziju.

    Toyota paziņojumam nebija nekādu priekšvēstnešu, savukārt līdzšinējā un jaunā vadība vismaz publiski bija ļoti draudzīgi cits pret citu. Lai izmaiņas oficiāli stātos spēkā, tās vēl jāapstiprina Toyota akcionāru tikšanās laikā, taču tā, visticamāk, būs tikai formāla procedūra.

    Reklāma

    Toyota ir viens no lielākajiem autoražotājiem pasaulē pēc saražoto automašīnu skaita, taču pēdējo gadu laikā kompānija saņēmusi daudz kritikas par attieksmi pret elektroauto, Toyota šajā jomā strauji atpaliekot no konkurentiem. Beigu beigās Toyota tomēr pārstrādāja savu elektroauto stratēģiju un to attīstībai paredzēja vērienīgas investīcijas. Tiesa, jaunais un elektriskais Toyota bZ4X nav sagaidīts ar sajūsmas saucieniem un auto drīzāk tiek vērtēts par stipri viduvēju.

    Tirgus analītiķi norāda, ka Toyota ar šādu soli cenšas piedāvāt jaunākas sejas kompānijas vadībā, tajā pašā laikā saglabājot kopējo vīziju un filozofiju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma