Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla Cybertruck masveida ražošana sāksies tikai nākamgad

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla pagājušā gada decembrī tirgū beidzot nogādāja savu ilgi gaidīto elektrisko kravas auto Semi. Tagad kārta nākamajam ilgi gaidītajam modelim, proti, Cybertruck pikapam. Tesla vadītājs Īlons Masks konferences zvanā par 2022. gada 4. ceturkšņa finansiālajiem rezultātiem atbildēja uz jautājumu par Cybertruck ražošanas uzsākšanu.

    “Mēs sagaidām, ka uzsāksim ražošanu. Nezinu, iespējams šovasar. Vienmēr cenšos piebremzēt runas par ražošanas sākšanu, jo tas vienmēr notiek ļoti lēnu. Ražošanas apjoms palielinās strauji, bet vismaz sākumā viss notiek lēnām. Es nelieku lielu uzsvaru uz ražošanas sākumu. Man svarīgāks ir brīdis, kad sākas masveida ražošana. Tas būs nākamgad,” citēts Masks.

    Cybertruck ražošanas uzsākšana ir nobīdījusies par vairākiem gadiem. Neapšaubāmi, katrs šāds Maska apgalvojums tiek tverts un plaši apspriests, taču šie apgalvojumi allaž jāuztver ar zināmu skepsi.

    Modelis pirmoreiz tika parādīts 2019. gadā un tika solīts, ka sērijveida ražošanā tas nonāks līdz 2021. gada beigām. Tuvojoties termiņam, Tesla paziņoja, ka ražošana pārbīdīta uz 2022. gadu. Pēc tam Masks teica, ka ražošana sāksies līdz 2022. gada beigām, tomēr Covid pandēmija atstāja savu iespaidu un arī Tesla prioritātes bija nedaudz citas, tāpēc Cybertruck joprojām netiek ražots.

    Pēdējo mēnešu laikā Tesla komunikācijā ieturēta stabila līnija – ražošana sāksies 2023. gada vidū. Šiem apgalvojumiem šķietami ir arī pamats – ārzemju mediji skaidro, ka Tesla Gigafactory Texas rūpnīcā pamazām tiek piegādāts aprīkojums, kas paredzēts šīs mašīnas ražošanai. Tāpat izskanējis, ka tiek būvētas Cybertruck ražošanas līnijas.

    Diezgan droši, ka šogad Tesla nepiegādās vērā ņemamu skaitu Cybertruck vienību. Vispirms jāpiegādā kaut vai pirmā partija, taču Cybertruck neapšaubāmi ir ļoti gaidīts modelis un visi vairāk vai mazāk grib redzēt, kāds tas būs sērijveida izpildījumā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Diginauts
    27.01.2023 12:03

    Jocīgā, vai ironiskā, kārtā, vismaz, man, kopš Cyberpunk2077 ir pilnīgs mīkstais uz jebkādām pirms izlaišanas preses atgāzēm un sasolītiem ziliem debesu brīnumiem.
    Lai iet dēt ši tehnodievi ar savām fantāzijām.

    Reklāma