Web Analytics
More
    Reklāma

    Honda veidos atsevišķu elektroauto divīziju ar mērķi kvalitatīvāk attīstīt mašīnas

    Jaunākie raksti

    Japāņu autoražotājs Honda paziņojis, ka tas veidos atsevišķu nodaļu uzņēmuma iekšienē, kuras uzdevums būs strādāt pie elektroauto un citu saistīto tehnoloģiju izstrādes un attīstības. Honda, tāpat kā citi Japānas autoražotāji, līdz šim būtiski atpalikuši elektroauto attīstībā, taču tagad tie cenšas mazināt atpalicību.

    Honda pērn izziņoja vērienīgus elektrifikācijas plānus – līdz 2030. gadam ražotājs vēlas piedāvāt 30 jaunus elektriskos modeļus, kā arī palielināt ražošanas kapacitāti līdz 2 miljoniem elektroauto gadā. Tāpat autoražotājs nākamo 10 gadu laikā paredzējis investēt 40 miljardus ASV dolāru elektroauto attīstībā

    Elektrifikācijas projektos Honda sadarbojas arī ar citiem uzņēmumiem – ražotājs vienojies ar General Motors, kā arī daudz ziņots par Honda-Sony sadarbību elektroauto izstrādē. Šajā projektā Honda atbild par elektroauto tehnisko izstrādi un ražošanu, savukārt Sony to apgādās ar programmatūru un izklaides iespējām. Šā gada sākumā CES 2023 izstādē tika paziņots šī projekta zīmols – Afeela. Pirmos auto ieraudzīsim 2026. gadā.

    Honda plāns paredz, ka jaunā elektroauto divīzija darbu pilnvērtīgi uzsāks 1. aprīlī, apvienojot visus nepieciešamos resursus, kas šobrīd izkaisīti pa dažādiem departamentiem ražotāja struktūrvienībās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    27.01.2023 11:46

    Divīziju? Nez, tankus un bruņmašīnas viņi arī ražos?

    Latviski to sauc nodaļa vai mazliet internacionalāk – departaments.

    Reklāma