Web Analytics
More
    Reklāma

    Vairs nedarbojas daudzas Twitter lietotnes, kapteinis El Musko klusē

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā nedēļā pārstāja darboties vairums populāru Twitter lietotņu, kā, piemēream, Twitterrific, Tweetbot un Talon. Šīs lietotnes vieno fakts, ka tās ir veidojuši izstrādātāji ārpus Twitter un tās izmanto piekļuvi Twitter caur lietojumprogrammu saskarni (API). To pilnībā kontrolē Twitter un izskatās, ka šī servisa jaunais boss – plānprātīgais El Musko ir devis norādījumus apturēt satura piegādi uz ārējām lietotnēm.

    Pat ja jaunais Twitter vadītājs šādā veidā vēlas paturēt saturu savā pārvaldībā un aplaimotu ar reklāmām to nogādāt lietotājiem izmantojot oficiālās Twitter lietotnes, tomēr varam pārmest komunikācijas trūkumu par šīm izmaiņām. Twitterrific autors šo diezgan izteiksmīgi apraksta savā blogā – neviens pats no Twitter komandas nepaziņoja par gaidāmajām izmaiņām ne pirms, ne pēc tās notika. Arī Īlona Maska Twitter konts par šo klusē un tikai vakar, aptuveni nedēļu pēc API darbības apturēšanas, viens no oficiālajiem Twitter kontiem paziņoja, ka sociālais tīkls pievelk grožus un ievieš savus ilggadējos API noteikumus. Tiesa, neviens tā arī plašāk neskaidro, kas tie ir par noteikumiem, kuru jau ilgus gadus it kā esot spēkā.

    Reklāma

    Tāda nu ir realitāte, kad uzņēmumu vada garīgi nelīdzsvarots cilvēks. Uzticēšanās Twitter API nekad nav bijusi augstā līmenī no izstrādātāju puses, taču šis Maska solis to sagrauj pilnībā un uz neatgriešanos. Lietotājiem nāksies pāriet uz oficiālajām Twitter lietotnēm, bet izstrādātāji var darīt kaut ko citu, piemēram, pievērsties Mastodon ekosistēmai. Kuru trešo pušu radītu Twitter lietotni līdz šim lietoji tu un kāpēc tieši šo lietotni? Kāds plāns ir tagad, kā rīkosies?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    19 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kristus
    18.01.2023 11:33

    “..servisa jaunais boss – plānprātīgais El Musko..” Šķiet šis portāls vairs nav neitrāli analītisks, bet sāk uzspiest savu nepatiku pret kādu, kurš.. kāda starpība, šķiet autors neatpaliek intelektā no 6.klases skolnieka, kam vienīgais gudrais ir Latvijas kendamu servisa boss – Prusaks. Nožēlojami.

    Kristaps K.
    18.01.2023 17:08

    Plānprātība ir diagnoze, līdz ar to tas vairs nav vienkārši viedoklis, bet gan medicīniskas diagnozes uzstādīšana citam cilvēkam.

    Qqerty
    20.01.2023 15:13

    Kādā krāsā ir tavs Bugatti punķutapa?

    Skābene
    18.01.2023 11:49
    Reply to  Kristus

    No Tripper = no problem! :)

    Biteme
    18.01.2023 11:54

    Twitter neizmantoju. Un arī neplānoju.

    On-Off
    18.01.2023 14:09

    Elona pakaļas laizītāji gan jau paliks nikni, šo izlasot 😀

    lalala
    18.01.2023 14:39

    Es jau domāju tikai tāpēc, ka viņš nevarēja Twiter botu noņemt nost, kas seko viņa lidmašīnām paprasot, viņš nopirka veselu twiteru lai to atslēgtu :D

    Kristaps K.
    18.01.2023 17:07

    Mastodon vietā ietektu paskatīties uz Nostr, tā šobrīd ir daudz karstāka tēma. Arī Džeks Dorsijs nesen pamatīgu piķi (14 BTC) izstrādātājiem noziedoja. https://github.com/nostr-protocol/nostr

    Kristaps K.
    18.01.2023 20:05

    Nav tam projektam nekāda sakara ar “crypto”. Vienīgais, ka to pamatā izstrādā programmētāji, kas paralēli strādā pie Bitcoin. Bet Bitcoin cilvēku nosaukt par “crypto” cilvēku ir tāds kā uzbrauciens. Jo mērķi un ētika pavisam cita. Arī ar Dorsiju sakars tikai tāds, ka viņam tas projekts patīk un viņš to atbalsta. Bet tas ir pilnībā atvērts protokols.

    Mastodon lielākais mīnuss – tava identitāte ir piesaistīta serverim. Ja servera turētājs izdomā savu servisu pārstāt uzturēt, tu visu pazaudē, ja vien serviss neļauj tev identitāti veidot ar savu domēnvārdu. Nostr tā nav, identitāte ir publiskā atslēga, līdzīgi kā e-parakstā, vari brīvi migrēt starp instancēm, ja ir vajadzība vai vēlme.

    Kristaps K.
    18.01.2023 20:18

    Gribēju pamēģināt uzlikt Damus klientu uz iPhone, bet uz Testflight Beta nepaspēju laikā (tur limits), savukārt App Storē vel nav (cik manīju, tur šobrīd diskusijas ar Apple par T&C, ko app autori caur decentralizētu protokolu vispār var vai nevar kontrolēt / cenzēt / dzēst).

    Kalvis
    18.01.2023 17:26

    Plānprātības? Jūs vispār zināt ko jūs rakstāt? Jūs zināt cik daudz informācijas no Twitter tika nopludinats no private policy varas iestādēm lai informācija tiktu izmantota pret pašiem cilvēkiem. Aitu bars sekojat tālāk usa standartiem un būsim tajā pašā bedrē. 🤝💪

    Girts
    18.01.2023 20:00

    Plume lietotne Android vairs neatjaunina ziņas :(

    Andris
    18.01.2023 22:22
    Reply to  Girts

    Harpy for Twitter iekš Google Play strādā…
    Vai arī AeroWitter:
    https://aerowitter.com/

    Jānis
    18.01.2023 23:56

    Pēc apgraizīšanad no Tweetbot pārgāju uz Fenix (iOS). Pagaidām vēl viss funkcionē.

    Reklāma