Web Analytics
More
    Reklāma

    Martā sāksies ekspedīcija, kurā ar Nissan Ariya centīsies aizbraukt no viena zemeslodes pola uz otru

    Jaunākie raksti

    Nissan elektriskais krosovers Ariya tiks izmantots ambiciozā ekspedīcijā, kuras mērķis ir mērot ceļu no viena Zemes pola uz otru. Taisnības labad jāsaka, ka brauciens sāksies no magnētiskā ziemeļpolā, bet finišs gan ir paredzēts planētas ģeogrāfiskajā dienvidpolā.

    Šo ekspedīciju izplānojis britu pētnieks Kriss Remzijs kopā ar savu sievu. Ekspedīciju plānots sākt jau martā, kopumā veicot 27 tūkstošus kilometru. Protams, šim braucienam netiks lietots parastais sērijveida Ariya, bet gan krietni modificēta versija, kas aprīkota ar lielākām riepām un riteņu arkām, kā arī auto padarīts augstāks un nostiprināta balstiekārta. Ceļojumā dosies divas identiskas automašīnas – otra tiks izmantota kā atbalsta transports.

    Nissan sola, ka pabeigtais auto oficiāli tiks atklāts februārī. Ražotāja pārstāvji gan pagaidām nav atklājuši, kā plānots uzlādēt mašīnu, jo lieli brauciena posmi tiks veikti ārkārtīgi nomaļās vietās, kur nav absolūti nekādas elektroauto uzlādes infrastruktūras, turklāt Antarktīdā jārēķinās ar ļoti zemu gaisa temperatūru, kas elektroauto nobraucamo attālumu ar vienu uzlādi samazina.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    18.01.2023 12:02

    “no viena zemesloda pola uz otru”!
    Dzimumu maiņa tagad modē. :)

    Biteme
    18.01.2023 12:54

    Riebīgi, ka pseidozaļos elektroauto izmantos izklaides pasākumā, kas ražošanai nav vajadzīgs un tikai palielina ietekmi uz vidi ar vienu vienīgu domu – radīt papildus argumentu pārdošanai. Tfu.

    Bats
    19.01.2023 11:49
    Reply to  Biteme

    Vēsturē nav piemēru šādiem publicitātes trikiem no iekšdedzes motoru auto ražotājiem?

    Biteme
    19.01.2023 12:08
    Reply to  Bats

    Noteikti vajag sekot sliktākajiem paraugiem?

    Mīnus 20 gadus vecs jaunietis
    19.01.2023 09:00

    Kā to paredzēts lādēt?

    Elektriķis
    19.01.2023 09:21

    Ziemeļpolā un dienvidpolā ir stiprāks magnētiskais lauks kā Zemei pa vidu. Uz riteņiem ir uzmontēti elektromagnēti (skat. attēlu). Tie, griežoties un sadarbojoties ar Zemes magnētisko lauku, rada strāvu un auto tiek uzlādēts :)

    Bats
    19.01.2023 11:47
    Reply to  Elektriķis

    Dienas komentārs! Nice!

    Reklāma