Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony papildina mūsdienīgo Walkman atskaņotāju klāstu ar “pieejamāku” 400 eiro vērtu modeli

    Jaunākie raksti

    Pagājušā gada vidū ziņojām, ka Sony izlaidīs ļoti dārgus un speciāli veidotus augstākās kvalitātes mūzikas atskaņotājus. Tagad tagad uzņēmums piedāvās arī kaut ko masām, izlaižot 400 eiro vērto NW-A306 modeli.

    Par Sony ierīču nosaukumu vadmotīviem vairs jau nav vērts runāt, tāpēc labāk uzreiz ķerties pie specifikācijas. Šis būs kārtējais Walkman sērijas mūzikas atskaņotājs, kura pamatmērķis ir apmierināt lietotāju ar augstas kvalitātes mūziku. Par to rūpēsies mākslīgā intelekta darbinātais digitālās skaņas uzlabošanas algoritms. Sony sola, ka laika gaitā tas tiks attīstīts un pielāgots.

    Reklāma

    Jaunais atskaņotājs būs aprīkots ar 3.6 collu skārienjutīgo ekrānu, un to darbinās Android 12 operētājsistēma, tā kā šis būs viedais mūzikas atskaņotājs no Sony. Vadībai varēs izmantot fiziskās pogas, kas atradīsies ierīces sānos. Par audio kvalitāti papildu rūpēsies S-Master HX digitālais pastiprinātājs, kas nodrošinās dzidru skanējumu ar samazinātu trokšņu daudzumu un skaņas izkropļojumiem.

    Sony NW-A306 svērs nieka 113 gramus, tāpēc to būs viegli nēsāt līdz ikdienā. Android 12 nodrošinās iespēju izmantot dažādus mūzikas straumēšanas servisus, piemēram, Spotify. Iebūvētās atmiņas daudzums gan būs salīdzinoši mazs, sasniedzot vien 32GB. Mūzikas atskaņotāju varēs savienot ar bezvadu austiņām. Kā jau minēju raksta sākumā, tad jaunais Walkman būs pieejams sākot no janvāra, un tas maksās 400 eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    16 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    16.01.2023 14:12

    Tikai pleijeris par to cenu? Lai izmantotu kā ārējo disku, vietas daudz par maz. Tiesa oficiālajā relīzē pamanīju vietu SD kartei, tas vismaz kaut kā uzlabo situāciju. Ok, radu bērns sev nesen ieviesa kaut kādu crappleijeri lai būtu ne kā visiem :) Taču vai tas ir jaunais meinstrīms, diez vai.

    Biteme
    17.01.2023 17:18
    Reply to  Krotow

    Divvietīgie sports cars arī diez vai ir meinstrīms, kaudze naudas par mazu, nepraktisku auto. Ģimenes auto gan cilvēkiem, gan pekelēm daudz vairāk vietas, degvielu ēd mazāk un vispār tas ir jēdzīgāks auto.

    Gastons
    16.01.2023 14:35

    Produkts jau nav pozicionēts kā meinstrīms, vidusmēra mūzikas klausītājam pilnīgi pietiek ar smartfonu. Šis produkts paredzēts ļoti šaurai lietotāju grupai.

    Mazcenasmobilaistelefons
    16.01.2023 20:11
    Reply to  Gastons

    Lietoju NW-55, komplektā ar WF-1000XM4. “Telefonā” mūziku vairs neklausos vispār, tieši tik liela ir atšķirība. Ja pirms iegādāšanās man kāds censtos to iestāstīt, neticētu, bet kad pamēģini, atšķirība ir ļoti iespaidīga. Skaņa ir tik laba….. Ļoti lēts veids, kā baudīt Hi Res, iesaku.

    Andis
    17.01.2023 09:01

    Bezvadu austiņas jebkurā gadījumā nevar salīdzināt ar kārtīgām vadu austiņām. Un, cik esmu lasījis, tad vienīgais no online servisiem, kas nodrošina Hi Res skaņu, ir Tidal. Es izmantoju Asus ROG Phone 5s un Beyerdynamic DT770 Pro 250 omu austiņas.

    Gastons
    17.01.2023 14:00
    Reply to  Andis

    Par Tidal taisnība, ir jūtama atšķirība salīdzinot ar Spoti. Īpaši izteikti jūtams ja tiek atskaņots uz labas audio sistēmas. Pirms kāda laika nopirku DT 900 PRO X atvērtā tipa austiņas. Iepriekš bija Sony MDR100(ar vadu) HI RES, 60kHz utt. visi marketinga saukļi. Tad salīdzinājumam ar Sony austiņām ir sajūta it kā skaņa nāk kaut kur no mucas, kura aprakta 2 metru zem zemes. Un tam pa virsu bass.

    mmbds
    17.01.2023 16:55
    Reply to  Gastons

    Bayer skan kā no mucas vai Sony?

    Andis
    20.01.2023 23:50
    Reply to  mmbds

    Noteikti, ka Sony ir tā apraktā muca, jo Beyerdynamic skan izcili. Un atvērtā tipa austiņām sound stage ir daudz plašāks kā slēgtā tipa austiņām. Es sev slēgtās paņēmu tikai tāpēc, lai nevienam netraucētu, jo atvērtās ir skaļas uz āru.

    Agnis
    16.01.2023 14:56

    Fun fact – arī jebkurai daiļrunīgi nosauktai ierīcei ir savs īstais modeļa nosaukums, kas ir šāda burtu un ciparu kombinācija. Gan jebkuram Samsung Galaxy, gan jebkuram Sony Xperia. Xperia 5 II, piemēram, ir XQ-AS52, tikmēr Samsung ierīces ir SM-xxxx(cipariņi). Nišas produktiem nav baigās jēgas piešķirt vēl papildus mārketinga nosaukumu, kā tas ir plašpatēriņa ierīcēm.

    Uldis
    17.01.2023 16:41

    Kādreiz, kad telefonos nebija pietiekami labi audio atskaņotāji, vēl varēja saprast šādu produktu nišu. Mūsdienās…?
    Kad pamatā visi lieto straumēšanas servisus un bezvadu austiņas, mēģināt ietirgot kaut ko “kvalitatīvāku”? Un kā tad tu tiksi pie tā kvalitatīvā satura? stiepsi tajā 32GB atmiņā torentos vilktus FLAC? Riposi CD uz WAV? Strīmosi Vinilu audio softā un glabāsi augstas izšķirtspējas formātā?
    Paldies, Man pietiek ar maksas Spotify uz Datora un iPhone + WH-1000XM4. Mūsdienās paliek žēl laika lai noņemtos ar Losless failu manuālas kolekcijas veidošanu un stiepšanu šādā atskaņotājā.

    ResHi
    17.01.2023 20:12
    Reply to  Uldis

    Tidal vecīt Tidal…
    Jau sen visi kuriem interesē kvalitatīva mūzika ir metuši Spoti pie malas.

    Uldis
    18.01.2023 08:10
    Reply to  ResHi

    Ok, labi, pieņemsim ka pāreju uz Tidal. Jautājums vai ir jēga no šāda Sony android aparāta ja lietoju bezvadu austiņas? Tidal lietotne darbosies vienādi gan uz viedtālruņa gan uz šāda walkmana… Tas jau vairāk no Bluetooth standarta atkarīgs.
    Vienīgi laikam ja izmanto labas ausis ar vadu – šim ir iebūvētais preamplifier…

    ResHi
    18.01.2023 11:03
    Reply to  Uldis

    Baigā jēga domāju, ka nav, jēga ir ja lieto vadinieces, jo kā jau minēju preamps un dacs. Pats personīgi ar austiņām baigi neņemos, nepatīk tādēļ grūti spriest.
    Bt standarts protams svarīgs, obligāti jābūt kā minimums aptx

    Mazcenasmobilaistelefons
    18.01.2023 19:33
    Reply to  Uldis

    1) Ja lieto Tidal un bezvadu austiņas, tad tev tieši vajag šādu aparātu, jo tam ir LDAC. Iphone nebūs LDAC.
    2) Lietojot Spotify nav nekādas jēgas, tur jau defaultā viss ir slikti.
    3) Ja tu lieto audiofailus gan flac, gan mp3 (skat. DSEE Ultimate) tad ir jēga.

    Lai saprastu vai šis tev ir vai nav vajadzīgs, šeit info: https://www.sony.com/walkman/products/nw-a306/features

    Tikai viedoklis, katrs izvēlas, ko vēlas.

    Pēča
    18.01.2023 08:59

    Tad jau laikam drīz jāsāk gaidīt telefonos ‘audio karus’ kur viens par otru ķipa labāks jo tur kaut kāds SuperHD audio čips iekšā, bet citam SuperHDv2 čips u.t.t.

    Gluži kā tas bija sacīkstē ar kamerām, tagad kameras faktiski ir vienādas un pat vidusklasē tās vairs nav ar baigi nozīmīgu atsķirību, kā tas bija piemēram 2010 vai 2015 gadā…
    Kā arī ‘pro’ modeļi mūsdienās pat nav diez ko labaki, tikai kamerai pievieno kādu optisko tālummaiņu ar macro funkciju.

    Tad nākamais jājamzirdziņš varētu būt audio atskaņošanas uzlabošana telefonos?

    Nezinu ar ko vēl flagmeņi tuvakos pāris gadus varētu izcelties un attaisnot savu lielo cenu. Jo ja salīdzina 500 vs 1000€ vērtu ierīci, procesora veiktspēja ir tā pati ram tik pat, atmiņa ta pati, ekrāna herci nu jau arī 90/120hz ir norma. Nu vienīgais tas ka drusciņ lielāks ekrāns, bet vai tas mūsdienā atspēko to x2 cenu…
    Vienīgais priekš papontošanās ”prestižs” ka vari izvilkt savu 1000€ vērto mantiņu parādot citiem, ka tev ir… Tas nekas, ka paņēmi viņu līzingā uz gadu vai diviem. :D

    Last edited 1 year ago by Pēča
    ResHi
    18.01.2023 11:10
    Reply to  Pēča

    Bet tā jau arī ir, skaņa ir cita pasaule un daudz kas ir no svara.
    Par kamerām nepiekrītu, tam pašam iphone 14pro vs parasto 14 ir citas kameras, tas pats bija ar 13pro un 13. Principā vienu kameru mazāk un arī tās divas esošās ir no iepriekšējās paaudzes, plus softs sūdīgāks. Un tā pat ir ar citiem ražotājiem. Skaidrs, ka saulainā dienā atskiriba bus mazāka, sevišķi ja skatās uz viedtālruņa, bet tiklīdz gaismas mazāk, vai uznemot video, atskirība starp dažādu klašu tālruņiem ir viegli pamanāma, nemaz nerunājot, ja iznākumu apskata uz tv, vai tamlīdzīgi.
    Tad samsungiem esmu noverojis to, ka sensori ir sliktāki utt., da teju viss tur ir sliktāks. To atskirību pamatīgi jūtu, jo izmantoju divus viedtālruņus, samsung un iphone, un ik pēc laika mainu uz jaunākiem flagmaņiem.

    Reklāma