Web Analytics
More
    Reklāma

    Volkswagen īssavienojuma riska dēļ atsauc daļu elektrisko ID.4 krosoveru

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs izsludinājis atsaukumu relatīvi nelielai daļai elektrisko ID.4 krosoveru, jo pastāv ugunsdrošības un īssavienojuma riski. Ražotāja paziņojumā norādīts, ka problēma saistīta ar 12V akumulatoru, taču tas attiecas tikai uz modeļiem ar aizmugurējo riteņu piedziņu – viens no akumulatora kabeļiem var strīķēties gar stūres kolonnu, kā rezultātā var tikt sabojāta izolācija. Tas savukārt var novest pie īssavienojuma vai pat aizdegšanās.

    Ražotāja pārstāvji gan uzsver, ka atsaukums attiecas uz visai nelielu skaitu mašīnu – šobrīd tas attiecas uz 1042 mašīnām, kas ir 2022. vai 2023. gada modeļi. Volkswagen norāda, ka problēmu rada kabeļa izliekuma neprecizitāte ražošanas procesā.

    VW gan uzsver, ka tikai neliels skaits detaļu ražots, izmantojot konkrēto tehnoloģiju, tāpēc atsaukums ir neliels. Volkswagen saviem klientiem, kas iegādājušies ID.4 ar aizmugurējo piedziņu, iesaka būt uzmanīgiem, ja mašīna ziņo par 12V akumulatora kļūdu. Tas var liecināt, ka problēma ir akūti risināma un kabeļa izolācija jau ir bojāta. Ekstremālos gadījumos iespējama deguma smaka un dūmi. Klienti, kuriem jāierodas servisā atsaukuma dēļ, tuvāko nedēļu laikā par to tiks informēti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma