Web Analytics
More
    Reklāma

    “WhatsApp” ļaus sazināties arī tad, ja kāds mēģinās ierobežot interneta darbību

    Jaunākie raksti

    Esam rakstījuši par to, ka aizvadītā gada septembrī Irānas valdība, reaģējot uz nemieriem, ierobežoja iespējas iedzīvotājiem sazināties, tostarp ierobežojot piekļuvi internetam un aizliedzot atsevišķas saziņas lietotnes. Šādi triki no valdību puses, lai ierobežotu komunikāciju, ir pieredzēti vairākkārt un nav nekas jauns autoritāra režīma valstīs. Tāpēc “Meta” nolēma pievienot “WhatsApp” jaunu funkciju, kas nodrošinās brīvas saziņas iespējas arī tad, kad valdība ierobežojusi piekļuvi internetam.

    Savā paziņojumā pagājušajā nedēļā “Meta” informēja, ka “WhatsApp” pievieno oficiālu starpniekservera atbalstu, kas lietotājiem dos iespēju sazināties arī tajās situācijās, kad bloķēta piekļuve internetam. Uzņēmums norāda, ka savienojuma izveide ar lietotni, izmantojot starpniekserveri, neietekmēs “WhatsApp” ziņu pilnīgu šifrēšanu un tiks saglabāts tikpat augsts privātuma un drošības līmenis kā parasti.

    Reklāma

    Runājot par pašiem starpniekserveriem, uzņēmums norāda, ka lietotājs varēs izveidot savienojumu ar “WhatsApp”, izmantojot serverus, ko izveidojuši brīvprātīgie un organizācijas visā pasaulē, un, kas speciāli paredzēti situācijām, kad valdības traucē vai bloķē piekļuvi internetam.

    Jaunā funkcija atrodama svaigākajā “WhatsApp” versijā iestatījumu sadaļā. Tur jāatrod poga “Storage and Data” un jāatlasa opcija “Use Proxy”, jāievada starpniekservera adrese un jāsaglabā tā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    10.01.2023 09:30

    Nu paga, nejauksim kopā watsapa serveru (vai trafika) un interneta bloķēšanu. Ja valstī nav ineta, tad piekļūt var tikai lokālajiem failiem.

    Kursors.lv
    10.01.2023 09:48
    Reply to  Biteme

    Šoreiz ar “interneta ierobežošanu” ir domāta “daļēja interneta ierobežošana”. Cik saprotu, parasti tieši tā arī notiek – tiek bloķēti noteikti resursi nevis viss interneta trafiks kopumā.

    Reklāma