Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīnieši neapmierināti ar Tesla elektroauto cenu samazinājumu

    Jaunākie raksti

    Tesla akciju vērtība 2022. gadā nokritās par 65% un tādējādi samazināja uzņēmuma kopējo vērtību par 700 miljardiem ASV dolāru. Tomēr tā nav vienīgā problēma ar ko nākas saskarties Tesla vadītājam Īlonam Maskam. Pieprasījums pēc šī zīmola elektroauto ir neapmierinošs un tas ir piespiedis autoražotāju samazināt Model Y un Model 3 auto cenas Ķīnā, kas ir lielākais Tesla noieta tirgus ārpus ASV.

    Tesla šīm automašīnām pēdējo trīs mēnešu laikā cenu ir samazinājis jau divas reizes. Šobrīd Model Y un Model 3 maksā 13-24% mazāk nekā pagājušajā septembrī. Tas ir saniknojis pircējus, kuru auto nu ir kļuvuši krietni lētāki par to, ko viņi ir samaksājuši. Reuters vēsta, ka aptuveni 200 saniknoti ķīnieši noorganizējuši piketu pie Tesla Šanhajas piegādes centra un pieprasa atlaides.

    Tesla ir samazinājis savu auto cenas arī Japānā, Dienvidkorejā un Austrālijā ar mērķi palielināt pieprasījumu pēc šiem auto. Interesanti, ka Ķīnā Tesla auto maksā pat līdz 43% lētāk nekā ASV. Tikmēr citiem elektroautoražotājiem (piemēram, Rivian un Ford) ir nācies paaugstināt cenas, jo sadārdzinās izejmateriālu izmaksas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Toms
    09.01.2023 10:06

    Es ar iešu pīkstēt, mani neapmierina,ka mana pagājušā gada telefona vērtiba ir kritusies. Kas ar mani ?

    Skābene
    09.01.2023 11:21

    Čīkst jau tikai tie, kas pasūtīja pa dārgo! :)

    bobis
    11.01.2023 20:44

    Mani tas vienkarsi neaizskara, jo masinas nerku.

    Reklāma