Web Analytics
More
    Reklāma

    Qualcomm Snapdragon Sattelite sola jau šogad Android ierīcēs nodrošināt satelītu sakarus

    Jaunākie raksti

    Qualcomm sadarbībā ar satelītu tīklu Iridium un Garmin Response servisu plāno Android ierīcēs nodrošināt satelītu sakarus līdzīgi kā to ar jaunākajiem iPhone 14 sāk darīt Apple. Šobrīd gan pakalpojums nav gatavs un tas tika mediju pārstāvjiem Nevadas tuksnesī tika atrādīts uz testa ierīcēm. Galvenā šī jaunā pakalpojuma būtība ir tāda, ka tas būs pieejams visā pasaulē, jo Iridium satelīti jau tagad noklāj visu zemeslodi. Salīdzinājumam, Apple Emergency SOS funkcija ir pieejama tikai ASV/Kanādā un tikai tagad sāk kļūt pieejama dažās valstīs Eiropā. Izskatās, ka šī sāk iezīmēties par vienu no 2023. gada tehnoloģiju tendencēm.

    Snapdragon Satellite nodrošinās vienkāršas teksta saziņas iespējas – lietotāji varēs nosūtīt līdz 140 simbolus garas ziņas izmantojot SMS vai kādu citu saziņas rīku, piemēram, WhatsApp. Android ierīču ražotāji varēs šo jauno funkciju iestrādāt savā programmatūrā.

    Reklāma

    Pirmie pie Snapdragon Satellite funkcijas tiks telefoni, kas darbosies ar jauno Snapdragon 8 Gen 2 čipsetu. Ierīcēm būs jānodrošina arī attiecīgās darbības frekvences (1600 – 1626.5 MHz). Qualcomm paredz, ka šādas ierīces vēl nebūs pieejamas 2023. gada pirmajā pusē. Tomēr gada otrā puse izskatās jau diezgan reāla un Qualcomm aktīvi strādā ar saviem partneriem, lai šādas ierīces ieraudzītu dienasgaismu.

    Qualcomm paredz, ka nākotnē šī tehnoloģija ļaus satelītu sakarus izmantot arī cita veida ierīcēs, piemēram, mašīnās vai lietu interneta ierīcēs.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    06.01.2023 17:27

    Ātrumā neatradu – kam īsti pieder mobile-to-satellite patents?

    Test
    07.01.2023 15:02
    Reply to  KKTK

    Es īsti nevaru saprast vai nav Paris Michaels?

    Reklāma