Web Analytics
More
    Reklāma

    BMW atkal sagatavojuši jaunu multimediju sistēmas “iDrive” paaudzi

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs BMW tikai pirms nepilniem diviem gadiem laida klajā jaunās paaudzes “iDrive 8” multimediju sistēmu, kas ieradās reizē ar iX elektrisko SUV. Godīgi sakot, šķiet, ka mēs pat vēl neesam braukuši ar kādu no aktuālajiem BMW, kuram ir šī sistēma. Tagad vācu autoražotājs paziņojis par jaunās “iDrive 9” sistēmas ierašanos, kas veidota, izmantojot Android platformu. Oficiālu paziņojumu BMW izplatīja CES 2023 izstādes laikā.

    Sistēma mašīnās nonāks pavisam drīz – X1 jau tuvāko pāris mēnešu laikā pāries uz jaunās paaudzes multimediju sistēmu, savukārt pirmais pilnīgi jaunais modelis, kas izmantos jauno multimediju sistēmu, būs X2. Tas viss gan nenozīmē, ka visi šobrīd aktuālie BMW modeļi pāries uz jaunās paaudzes sistēmu – daži no modeļiem lietos “iDrive 8.5” sistēmu. Tas tiek skaidrots ar faktu, ka daļa BMW modeļu, piemēram, aktuālās paaudzes 7. sērija, izmanto Linux bāzētas sistēmas, līdz ar to programmatūras kods būtiski atšķiras. Funkcionalitāte gan būs faktiski identiska un galvenā atšķirība starp “iDrive 8.5” un “iDrive 9” būs “Android App Store” klātesamība sistēmā. BMW ziņo, ka 7. sērija gada turpinājumā saņems “iDrive 8.5”, šo versiju lietos arī jaunā 5. sērija un elektriskais i5.

    Plašākas ziņas, kas BMW vadītājus sagaida “iDrive 9” sistēmā, pagaidām ir diezgan skopas, taču prognozējams, ka sistēma vizuāli izskatīsies diezgan līdzīga esošajām versijām, taču papildināta ar jaunām funkcijām, piemēram, 3D navigācijas sistēmu.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma