Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony-Honda elektroauto kopuzņēmuma zīmols būs “Afeela”, nodemonstrēts konceptauto

    Jaunākie raksti

    Par japāņu ražotāju Sony un Honda sadarbību elektroauto ražošanā zinām jau labu laiku – abas kompānijas šīs sadarbības mērķim radījušas kopuzņēmumu, bet tagad oficiāli prezentēts zīmols. Sony-Honda elektroauto tiks piedāvāti ar “Afeela” zīmolu. Tas tika paziņots Sony preses konferences laikā CES 2023 izstādē.

    Pasākuma laikā uz lielā ekrāna tika prezentēts nosaukums un logo, savukārt uz skatuves izbrauca auto prototips, kas ir vizuāli līdzīgs Sony Vision-S konceptam, bet jau ar jauno “Afeela” logo. Interesanti, ka logo ir attēlots uz ekrāna, kas iestrādāts auto priekšdaļā, visā platumā. Uzņēmuma pārstāvji to sauc par “media bar”. Šajā šaurajā ekrānā/joslā iespējams attēlot dažādu informāciju arī garāmgājējiem, piemēram, auto uzlādes līmeni, laikapstākļu prognozes vai arī komerciālu reklāmu – šajā gadījumā uz skatuves tika attēlota “Spiderman” filmas reklāma. Šobrīd gan nav īsti zināms, cik daudz šajā prototipā ir no gadu vecā Vision-S koncepta un cik daudz ir pilnīgi jaunu lietu, kas izstrādātas kopā ar Honda. To, visticamāk, noskaidrosim diezgan drīz.

    Preses konferences laikā ļoti plaši netika skaidrots, kāpēc izvēlēts tieši šāds nosaukums, taču iemesli nedaudz tika ieskicēti – vārds “feel” ir pamatā tam, ko vēlas uzbūvēt japāņu ražotāji, proti, braukšana rada labu sajūtu un arī mašīna sajūt savu vadītāju.

    Sniegta arī plašāka informācija par termiņiem, kad šo auto ieraudzīsim apritē – iepriekšpārdošana sāksies 2025. gada pirmajā pusē, bet pirmās partijas tiks sūtītas uz Ziemeļameriku 2026. gada sākumā. Zināms, ka mašīnai būs 45 dažādi sensori un kameras, kas uzraudzīs notiekošo salonā un arī auto ārpusē. Sony parūpēsies par multimediju sistēmu, lai varam skatīties filmas, klausīties mūziku un spēlēt videospēles. Qualcomm apgādās “Afeela” ar saviem labākajiem “Snapdragon” procesoriem, kas darbinās sistēmu, savukārt par grafisko saskarsni gādās “Epic Games” un viņu izstrādātais “Unreal Engine”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma