Web Analytics
More
    Reklāma

    Qualcomm prezentē nākamās paaudzes auto multimediju sistēmas konceptu

    Jaunākie raksti

    Tehnoloģiju milzis Qualcomm CES 2023 izstādē Lasvegasā prezentējis nākamās paaudzes auto multimediju sistēmas konceptu. Pašam konceptam nav dots nosaukums, tomēr galvenā uzmanība šajā gadījumā jāvelta nevis koncepta ārpusei, bet salonam, kur atrodama Qualcomm izstrādātā sistēma, kas izmanto “Snapdragon Digital Chassis” platformu.

    Ražotājs norāda, ka šī sistēma piedāvā “plaši pielāgojamu un intuitīvu” pieredzi šoferim un pasažieriem, “demonstrējot sistēmas iespējas autoražotājiem, kas saviem klientiem vēlas piedāvāt nākamās paaudzes iespējas.” Qualcomm uzskata, ka nākotnes auto būs plaši pielāgojami pēc katra vēlmēm, izmantojot mākslīgo intelektu un citas jaunākās tehnoloģijas.

    Ražotājs nodemonstrējis sistēmas mākslīgo intelektu, kā arī sejas atpazīšanas sistēmu – tā atpazīst katru automašīnā sēdošo cilvēku un automātiski pielāgo dažādus iestatījumus, piemēram, klimatkontroli, sēdekļa pozīciju, kā arī piedāvā iepriekš izmantotās lietotnes un saturu auto ekrānos.

    “Katrā auto zonā” iespējams noregulēt personīgos audio iestatījumus, “noise-cancelling”, kā arī sistēmu, kas slāpē dzinēja troksni. Tas liek domāt, ka šī sistēma nav domāta tikai elektroauto un Qualcomm pieļauj, ka tā vēl tiks pielietota mašīnās ar iekšdedzes dzinējiem. Ražotājs arī lepojas ar modernu balss vadības sistēmu. Sistēmas izstrādē Qualcomm sadarbojies ar Amazon Music, Bose, Zoom un Vector Unit.

    Konceptā demonstrētais ekrāns veidots sadarbībā ar Taivānas uzņēmumu AUO un tā izmērs ir 55 collas. Tas ir ieliekts ar iebūvētu kameru, lai varētu veikt videozvanus. Aizmugurē sēdošajiem paredzēto ekrānu izmērs nav precizēts, bet tie esot paredzēti, lai tiešsaistē spēlētu videospēles un patērētu citu saturu.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma