Web Analytics
More
    Reklāma

    Mēness tiks pie savas satelītu navigācijas pirms cilvēku ierašanās

    Jaunākie raksti

    NASA (Nacionālā aeronautikas un kosmosa administrācija) un ESA (Eiropas Kosmosa aģentūra) nāksies nedaudz saspringt, lai pirms plānotās cilvēku izsēdināšanas uz Mēness to apgādātu ar satelītu navigāciju, ko tautā ne visai pareizi dēvē par GPS.

    Turpmāko desmitgažu laikā uz Mēnesi plānotas vairākas misijas, kas arī liks aizstāt uz Zemes veiktus aprēķinus un to sūtīšanu kosmosa kuģiem ar satelītiem, kas riņķos ap Mēnesi. Jau šobrīd NASA Artemis 1 misijas laikā ar kosmosa kuģi tika zaudēti sakari, kad tas aizlidoja aiz Mēness.

    Reklāma

    Eiropas Kosmosa aģentūrai pagaidām ir ideja izvietot nepieciešamos satelītus navigācijai kosmosā tepat ap Zemi, bet tas neatrisinās Mēness tumšās puses radītās problēmas. Visi esošie satelīti ap Zemi ir vērsti tās virzienā, tikai sīka daļa no satelītu signāliem paiet garām Zemei, un tāpat tie ir ļoti vāji, bet inženieriem izdevies arī no vājiem signāliem izmānīt vajadzīgo informāciju.

    Attēls: NASA

    Kosmosa aģentūru mērķis šobrīd ir izstrādāt pietiekami precīzu navigācijas sistēmu, kas aizstātu dažādus precīzus un smagus navigācijas instrumentus, ko kosmosa kuģi pārvadā līdzi. Satelīti ap Mēnesi nodrošinātu ērtāku un drošāku kosmosa kuģu pārvietošanos starp Zemi un Mēnesi jau tuvāko gadu laikā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma