Web Analytics
More
    Reklāma

    Itālijā ievieš 26% kapitāla pieauguma nodokli no kriptovalūtu tirdzniecības

    Jaunākie raksti

    Pašā gada nogalē parlamentā tika apstiprināts Itālijas 2023. gada budžets un tas leģitimizē kriptovalūtu izmantošanu. Turpmāk darbības ar kriptovalūtām Itālijā tiks apliktas ar 26% lielu kapitāla pieauguma nodokli. Šis nodoklis attieksies uz darījumiem, kuru vērtībā taksācijas periodā pārsniegs 2000 eiro. Lai motivētu cilvēkus deklarēt savus kriptovalūtu uzkrājumus, ieviests arī šī nodokļa atvieglojums uz 14% no kriptovalūtu uzkrājumiem uz 2023. gada 1. janvāri. Paredzēts, ka zaudējumus no kriptovalūtu tirdzniecības nodokļu kontekstā var atņemt no savu kopējo aktīvu peļņas. Arī Itāliju pamatīgi skārusi krīze un tiek meklēti arvien jauni veidi kā papildināt valsts budžetu.

    Līdzīgu nodokli plāno ieviest arī Portugāle – tur plānots ieviest 28% kapitāla pieauguma nodokli darījumiem ar kriptovalūtām, kas tiek turētas ne ilgāk par gadu. Šīs nodokļu izmaiņas neskars ienākumus no kriptovalūtām, kas tiek turētas ilgāk par gadu.

    Reklāma

    Uz februāri ir pārcelta balsošana par Markets in Crypto Assets regulation (MiCA) likumrpjektu, kas noteiks kriptovalūtu licenzēšanas režīmu Eiropas Savienībā. MiCA noteiks dažādām kriptovalūtu kompānijām (digitālie maciņi, biržas u.c.) par pienākumu reģistrēt savu darbību pie Eiropas Savienības dalībvalstu finanšu regulatoriem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Usinss
    03.01.2023 16:18

    Kas tur bija bez tās centrālās uzraudzības, bez valstu iesaistes ja? Nu ko, šo piramīdas shēmu legalizēs un apliks ar nodokļiem.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    06.01.2023 02:02
    Reply to  Usinss

    Īsti nekādas līdzības ar piramīdām gan nav

    Reklāma