Web Analytics
More
    Reklāma

    Nākamnedēļ Ķīnā tiks atvērts pirmais nacionālais NFT tirgus

    Jaunākie raksti

    Saskaņā ar vietējā ziņu dienesta “Sina News” 28. decembrī publicēto paziņojumu Ķīna nākamā gada 1. janvārī palaidīs savu pirmo NFT (non-fungible tokens) tirgu. Tas darbosies kā regulēta platforma un sekundārais tirgus, kur varēs tirgoties ar NFT, kuri jau iepriekš bija nonākuši publiskajā vai privātajā piedāvājumā un nu tiek pārdoti otrreiz.

    Papildus NFT tirdzniecībai platforma, kuras izveidē roku pielika arī Ķīnas tehnoloģiju birža, atvieglos ar digitālajiem aktīviem, šajā gadījumā ar NFT, saistīto autortiesību tirdzniecību. Projekta mērķis ir regulēt un mazināt spekulāciju apmērus, kādi vērojami sekundārajos NFT tirgos.

    Reklāma

    Tikmēr Ķīnas vadošais digitālo aktīvu un metaversa attīstības eksperts Yu Jianing norādījis, ka uzraudzības un regulējuma ziņā digitālie aktīvi ir jauns uzņēmējdarbības veids, tāpēc daudzas lietas attiecībā uz likumiem, noteikumiem un uzraudzības politikām vēl ir jāpilnveido. Salīdzinājumā ar intelektuālā īpašuma tiesībām un digitālajām autortiesībām digitālo aktīvu pareizā regulēšanā pastāv lielāki riski. Tāpēc Ķīnas jaunā NFT tirdzniecības platforma palīdzēs risināt šos jautājumus un dos iespēju aktīvāk regulēt nozares politiku.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    30.12.2022 09:08

    heo cheng muan*

    * – mass adoption, vecīt

    Gundars
    30.12.2022 17:40

    Ķīna ieiet jaunā “attīstības”: spirālē. Iepriekš tirgoja, pieklājīgi sakot, štruntīgi ražotus dranķus. Tagad varēs tirgot vienkārši tukšu gaisu, pat štruntīgā kvalitātē ražot vairāk nevajadzēs.
    Ne velti pat bildi ar to ko tad tirgos pielikt nebija iespējams, kaut kādii klucīši ar nosaukumu tam tuikšajam gaisam.

    Last edited 1 year ago by Gundars
    Reklāma