Web Analytics
More
    Reklāma

    Amazon uzsāk piegādes ar dronu palīdzību

    Jaunākie raksti

    Amazon savu piegāžu servisu ir papildinājuši ar iespēju tos klientiem piegādāt no gaisa, izmantojot dronus. Pirmās piegādes tikušas veiktas Teksašas štatā tieši pirms Ziemassvētkiem.

    E-komercijas giganta plānos šādas piegādes bija jau no 2020. gada, kad tika saņemts visas oficiālās atļaujas, taču reālās piegādes uzsāktas tagad. Pagaidām pirmie piegādes reģioni atrodas Kalifornijā un Teksasā ne pārāk apdzīvotās vietās, koncentrējoties uz māju ciematiem ar piegādes laiku līdz vienai stundai no drona atrašanās vietas.

    Reklāma

    Jauno piegādes veidu sauc Amazon Prime Air, un tas ir vēl viens papildinājums, lai droši un ātri klientiem piegādātu iegādātās preces. Ar laiku piegādes reģioni tiks paplašināti. Šobrīd piegādei tiek izmantoti Amazon MK27-2 droni, kas ir spējīgi lidot autonomi un izvairīties no dažādiem šķēršļiem. Taču pagaidām piegādes notiek cilvēku pārraudzībā.

    Amazon jau strādā pie nākamās paaudzes drona, kas būs mazāks, bet spējīgāks izturēt sliktākus laikasptākļus un veikt tālākas distances. Paciņu piegādes šobrīd ir iespējams veikt, nolaižoties klientu pagalmos, un tās atstājot zālienā, tāpēc sākumā serviss tiek izmēģināts tieši ar privātmājām. Piegādes arī tiek strikti ierobežotas, jo vienā apgabalā to var veikt tikai viens drons un dienas gaišajā laikā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Cauraudzis
    30.12.2022 09:54
    Reklāma