Web Analytics
More
    Reklāma

    Hakeru rokās, iespējams, nonākuši ap 400 miljonu “Twitter” lietotāju dati

    Jaunākie raksti

    Iespējams, vēl šī gada pašā noslēgumā “Twitter” draud lielas nepatikšanas. Kāds hakeris ar segvārdu “Ryushi” apgalvo, ka viņa rīcībā ir dati par 400 miljoniem “Twitter” lietotāju kontu, kas, iespējams, satur gan publisku, gan privātu informāciju. Paziņojumu par to “Ryushi” ievietojis hakeru forumā “Breached”, aicinot Īlonu Masku un “Twitter” iegādāties šos datus par 200 000 USD, pretējā gadījumā uzņēmumam jārēķinās ar krietni lielāku naudas sodu par GDPR pārkāpumiem.

    Ziņots, ka šie dati hakera īpašumā nonāca 2021. gadā un tika iegūti, pateicoties API ievainojamībai, ko “Twitter” šī gada janvārī novērsa. Hakeru forumā “Ryushi” ievietojis datu paraugus par vairāk nekā 1000 “Twitter” lietotāju, tostarp sabiedrībā zināmu cilvēku, kontiem. Nopludināta tāda informācija kā lietotāju e-pasta adreses, lietotājvārdi, sekotāju skaits, kontu izveides datumi, tālruņa numuri.

    Reklāma

    Hakera ieraksts “Breached” hakeru forumā. Avots: BleepingComputer

    Hakeris norādījis, ka šos datus vēlas pārdot vienam pircējam par 200 000 USD, silti iesakot tos iegādāties Īlonam Maskam, ja miljardieris nevēlas maksāt 276 miljonu dolāru sodu par GDPR pārkāpumiem. Taču, ja pircējs neatradīsies, datu kopijas tiks pārdodas vairākiem interesentiem par 60 000 USD gabalā.

    Saskaņā ar draudu izlūkošanas firmas “Hudson Rock” teikto, pašlaik nav iespējams pilnībā pārbaudīt, vai hakera rīcībā tik tiešām ir dati par 400 miljoniem “Twitter” lietotāju. Taču datu paraugi, ar ko hakeris dalījies, šķietot īsti.

    Ņemot vērā datu drošības riskus, “Twitter” lietotājiem, pirmkārt, būtu jānomaina sava e-pasta adrese un jāizmanto opcija paslēpt e-pastu. Otrkārt, neizmantot jau citur lietotas paroles, bet uzģenerēt sarežģītas paroles, izmantojot paroļu pārvaldnieku, piemēram,”Bitwarden” vai “iCloud Keychain”. Papildus drošībai ieteikts izmantot arī divfaktoru autentifikāciju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    29.12.2022 09:42

    ziepes savārījuši iepriekšējie īpašnieki, bet jāstrebj tagad Maskam. cik prognozējami :D

    Skābene
    29.12.2022 10:08
    Reply to  digitalk

    Atlaistie aizgāja ar datiem! Kā parsti! :D

    Biteme
    29.12.2022 11:47

    Pašķidras prasības – nieka 200K ja iespējamais sods ir 276 miljoni. Kaut kas te neiet kopā….

    Čiekurs
    29.12.2022 12:22
    Reply to  Biteme

    Arī fakts, ka hakeri apcietinot, sēdēt sanāktu vairākus gadus. Parasti guvumam ir jāatsver iespējamais zaudējums, bet 200k šajā gadījumā būtu kapeikas. Un atkal, prasīt tikai 200k pasaulē it kā bagātākajam cilvēkam…
    Izklausās vairāk pēc tiem pekstiņiem ko mums te Latvijā žuļiki sūta epastos.

    digitalk
    29.12.2022 18:52
    Reply to  Biteme

    jāpagaida, kad kāds darkweba pārzinātājs izvērtēs pieejamo info. 200k nav maza nauda individuālim un palielina samaksas iespējamību, konkrēta soda summas pieminēšana vairāk izklausās pēc lētas pabiedēšanas, jo sodu nosaka tiesa :)

    Last edited 1 year ago by digitalk
    Reklāma