Web Analytics
More
    Reklāma

    NIO prezentē elektroauto uzlādes iekārtu, kas var nodrošināt 500kW jaudu

    Jaunākie raksti

    Ķīniešu elektroauto ražotāji šķietami turpina sacensības, kurš varēs uztaisīt uzlādes iekārtu, kas spēj nodrošināt lielāku uzlādes jaudu. Savu pieteikumu šajā cīniņā nupat veica NIO, kas prezentēja uzlādes iekārtu, kas spēj nodrošināt 500kW uzlādes jaudu. Ražotājs apgalvo, ka pie šī lādētāja no 10 līdz 80% varēs uzlādēties 12 minūšu laikā.

    Taisnības labad gan jāprecizē, ka 12 minūtēs to varēs izdarīt mašīnas, kas aprīkotas ar 800V bateriju sistēmu. Mašīnām ar 400V sistēmu no 10 līdz 80% būs jālādējas 20 minūtes. Iekārta aprīkota ar 15,6 collu ekrānu, kas sniedz galveno informāciju. Tāpat tiek lietota NIO izstrādātā šķidruma dzesēšanas sistēma, lai kabeļi nepārkarstu. Dzesēšana ļauj samazināt kabeļu izmēru un svaru. NIO sola, ka pirmās šādas jaudas iekārtas ekspluatācijā nonāks 2023. gada martā.

    NIO pazīstams kā ražotājs, kas ļoti aktīvi attīsta bateriju maiņas stacijas, kurās pāris minūšu laikā tiek izņemts tukšais akumulators un ievietots cits, uzlādēts akumulators. Tiesa, nevienam nav aizliegts bateriju lādēt, savukārt NIO izstrādātās uzlādes iekārtas un uzlādes tīkls ir pieejams jebkura autoražotāja mašīnu īpašniekiem.

    NIO un citi ķīniešu elektroauto ražotāji šķietami cenšas pārspēt cits citu, piedāvājot lādētājus ar lielāku maksimālo jaudu un citas tehnoloģijas. NIO solītie 500kW ir lielākā uzlādes jauda, ko ķīniešu ražotāji līdz šim solījuši vieglajam pasažieru auto. Iepriekš 480kW jaudu solīja cits ražotājs Xpeng.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    27.12.2022 15:06

    Ir jau labi. Tagad derētu sākt sacensties par iekārtu, kas pie visa aprakstītā arī ilgāk spēs darboties nesalūstot dažādos klimatiskajos apstākļos un atbalstīs arī apmaksu ar parasto maksājumu karti.

    Elektriķis
    27.12.2022 15:31
    Reply to  Krotow

    Par karti gan jāpiekrīt. Diemžēl tas gan nav iekārtas ražotāja dārziņā. Īstie vaininieki ir skopulīgie operatori.

    Valdis
    27.12.2022 17:13

    500 kW un 800 v nozīmē, ka uzlāde notiks ar 625 A lielu strāvu. Tas arī nozīmē, ka pie šīs uzlādes stacijas blakus būs pietiekoši liels transformators un augstsprieguma pievads. Bīstama rotaļlieta.

    Krotow
    27.12.2022 17:59
    Reply to  Valdis

    Praksē nav ne tuvu tik bīstama kā brāķa baterija, kas pēkšņi aizdegas kur kur garāžā vai daudzstāvu autostāvvietā.

    Reklāma