Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunā “Avatar: The Way of the Water” filma ir izaicinājums daļai kinoteātru

    Jaunākie raksti

    Vairāk nekā pēc desmit gadu pauzes uz kinoekrāniem ir nonākusi filmas “Avatar” otrā daļa, un izmantotais filmēšanas kadru ātrums ir sagādājis problēmas daļai kinoteātru Tokijā.

    Kino nozarē video jau ilgu laiku tiek filmēts ar 24fps – 24 kadriem sekundē, kas kļuvis par zelta standartu, bet videospēles un cita veida video sasniedz arī 60 kadrus sekundē. Šajā laikā neviena cita filma nav mēģinājusi mainīt nozarē ierasto standartu, taču šajā retajā reizē, kad Džeimss Kamerons (James Cameron) vēlējies pacelt jauno “Avatar” nākamajā līmenī ar 48 kadriem sekundē, kinoteātri nav bijuši tam gatavi.

    Reklāma

    “Avatar: The Way of the Water” ir filmēta ar augstu kadrēšanas biežumu (angliski high frame rate (HFR)), kas nozīmē, ka tā ir filmēta ar 48fps. Taču lielākoties kinoteātri ir aprīkoti ar videoprojektoriem, kas ir spējīgi attēlot 24 kadrus sekundē. Līdz ar to vairākiem Tokijas kinoteātriem ir gadījušās tehniskas problēmas ar ilgi gaidītās filmas rādīšanu. Kā arī tas, ka šāds formāts tiek izmantots ļoti, ļoti reti, neviens nav mēģinājis atjaunot savu video atskaņošanas tehniku.

    Protams, tās ir papildu investīcijas, taču arī apkalpojošais personāls nemaz nezina, kā pārbaudīt, vai kadru skaits būs atbilstošs, un projektors būs spējīgs to attēlot. Ir zināms, ka daļa kinoteātru ir mēģinājuši samazināt kadru skaitu līdz 24, taču nav pieejama precīza informācija, vai tas izdevies.

    Katrā ziņā Latvijas kinoteātros šādas problēmas nav novērotas, un ja dodieties skatīties otro “Avatar” filmu, sagatavojiet savus dibenus vismaz trīs stundu garai sēdēšanai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    18 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rifleman
    27.12.2022 10:48

    “sagatavojiet savus dibenes vismaz trīs stundu garai sēdēšanai.” Labi skan dibenes, varbūt tomēr DIBENUS !?

    Kursors.lv
    27.12.2022 10:51
    Reply to  Rifleman

    Dibenus, protams :) Paldies, salabots!

    Biteme
    27.12.2022 11:45

    Pie viena arī ” Ir zināms, ka daļa kinoteātru ir mēģināšanu samazināt”

    Alberts Kviesis
    27.12.2022 12:10

    Reku vēl – “Ir zināms, ka daļa kinoteātru ir mēģināšanu samazināt kadru skaitu līdz 24..”

    Jānis
    29.12.2022 19:42
    Reply to  Rifleman

    Jā, šis teikums manuprāt ir galīgi nevietā.

    Arzels
    27.12.2022 10:48

    Hobbiti arī tika uzņemti ar HFR. Tā ka nebūs pirmie.

    Dāvids Speriskas
    27.12.2022 11:17
    Reply to  Arzels

    Jā es šito arī nesaprotu, biju uz visām trim hobita 3d 48fps filmām un neviens neņaudēja.
    Kad vairs nav ar ko pārliecināt, sāk rakstīt visādu murgu, ka filmas ir tik jaudīgas, ka projektori cepās nost 😁

    Rūdolfs Rancāns
    27.12.2022 12:23
    Reply to  Arzels

    Vēl arī Gemini Man, kas atšķirībā no Hobita ir arī brīvi pieejams HFR versijā mājas lietotājam. Pati filma kā tāda ir pilnīgs mēsls, bet kā 2h tehnoloģiju demo rullītis tā ir wow pieredze. Uz oled tv neko iespaidīgāku neesmu redzējis.

    Pēča
    27.12.2022 11:40

    Neesmu redzējis pat pirmo.. Nez nesapratu kur tur bija tas viss haips. Kad tikko iznāca uz kino, nesanāca aiziet, kad bija pieejams mājā mēginaju vairākas reizes noskatīties(arī 3D versijā uz 55” TV, kad šī fīča bija aktuāla) bet vienmēr tālāk par 40..50minūti netiku, vienkarši likās super garlaicīga filma kura pat 4K versijā uz 65” mani neaizrāva.
    Vienu vakaru kad uzliku kko paskatīties un domaju noskatisos tos zilos, pat aizmigu dīvānā un piecelos kad filma bija beigusies.

    Varbūt es neko nesaprotu, bet citas filmas ir labākas manā subjektīva viedoklī…. Nez varbūt japiespiež beidzot atveltīt laiku un noskatīties pirmo daļu un tad kad otrā būs pieejama mājā tad arī otro….

    Last edited 1 year ago by Pēča
    Rūdolfs Rancāns
    27.12.2022 12:12
    Reply to  Pēča

    nesanāca aiziet??? Pirmo avataru kino radīja gadu no vietas..

    Pēča
    27.12.2022 15:23

    Nebija iedvesma, varētu tā teikt, maksāt tolaik 5LS + vēl uzkodu maksa, kas bija branga nauda, lai paskatītos uz zilām būtnēm 3h garumā :D Īpasi, izlasot, ka stāsts nav ļoti interesants, bet ir tikpat banāls kā jebkura romantiskā filma, kur filmas sākumā jau zini, kādi būs sižetu pavērsieni un kā filma beigsies…. Nolēmu gaidīt kad varēs noskatīties māja, bet arī mājā nav izdevies noskatīties.

    Last edited 1 year ago by Pēča
    REALAIS
    27.12.2022 13:24
    Reply to  Pēča

    Filmas stāsts ir kā ir. Vairāk jau tā ņmešanās ir par pasaules krāšņumu un kā tas ir uztaisīts. Arī 2.daļa tagad vairāk spiež uz to, ka parāda, ko viņi ir spējuši sasniegt tehniski. Ja skatās filmas daudz, tad ar jaunu stāstu ir grūti pārsteigt.

    Krotow
    27.12.2022 15:01
    Reply to  Pēča

    Pirmās filmas sižets tiešam bija banāls pec būtības. Īsajā versijā – no citas planētas atbrauca citzemieši, nolauza indiāņiem svēto koku, par to dabūja pa ausīm un bija spiesti aizvākties. Diez ko tur vēl jaunu var izgudrot? Jā, tiem laikiem, kad uzņēma 1. avataru, bija smuki. Datoriem vēl nebija mūsdienu procesoru un videokartes ar 4K + RT atbalstu. Tagad, skatoties vienu otru spēli zem UE4 un UE5 demo, neredzu lielu atšķirību. Labi, kino ekrāns ir objektīvi lielāks un aiz muguras grauž popkornu :)

    Biteme
    27.12.2022 12:02

    Nevar saprast, vai ierobežojums ir optiskajā gaņģī, projektora softā vai elementāri projektors nevar ierakstīt 2x lielāku filmu dēļ diska izmēra…..aha….meklējot info, atradu The bottleneck is not so much the mediablock itself, but based on the previous standards, the connection between the media block and projector. A classic server with builtin MediaBlock uses Twin HD-SDI connections/Cinelink to the projector. These are already at the limit with 24fps/3D (=48fps). Now some manufacturers say their existing servers or projectors can do HFR at 48fps – but often that is HFR in 2D, not in 3D. With 3D, the necessary input bandwith is doubled. The classic TI set of input modules can not handle that, neither can the dual HD-SDI. 48fps/3D (=96fps) needs an IMB, where compressed content is transferred directly into the projector. The term ‘IMB’ then refers to the Media Block being integrated into the projector, not the server. The classic Dual HD-SDI connections, that means, probably 90% of the installed DCI DLP systems, will never be able to do 3D HFR. These systems need hardware upgrades (possible only for series-II systems). There is little sense in promoting 2D HFR, although at some time we will probably see 2D HFR features as… Read more »

    Last edited 1 year ago by Biteme
    27.12.2022 13:40

    Biju noskatīties. Man patika. Šī ir viena no tām filmām, kas jāskatās kinoteātrī.

    bobis
    27.12.2022 17:34

    Mani sai filmu serija tikai pusplikas piesaistija, storijs gairlaicigs, cilveku glupi visus spekus kas bij uzsutija kaut pasi ieradas uz planetas ierobezota skaita, tapec ari zaudeja, zilie pagaidija kamer visus ciematus uzveica, tikai pec tam nolema ka jauzbruk preti, kaut kadus samurajus telo, filma visiem problema ar domasanas motoriku.

    Aizvakar
    29.12.2022 00:20

    ŠĪ filma ir zaudējuši savu šarmu.Derīguma termiņš 2015 gads
    Filma pievīla.Izturēju 10 minūtes .Pārāk,Predzama pārāk.

    Last edited 1 year ago by Aizvakar
    Inga
    29.12.2022 21:04

    Super filma,vip kreslos liksus 3h bij ka1.5 . Filma episka❤️

    Reklāma