Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla navigācijā iekļaus trešās puses uzlādes vietas

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla apstiprinājis, ka Tesla mašīnu iebūvētajā navigācijā tiks iekļauti trešās puses lādētāji, taču, lai tas notiktu, uzlādes punktam jāizpilda Tesla standarti un prasības. Līdz šim Tesla navigācija norādīja uz Tesla uzlādes vietām jeb Tesla Supercharger.

    Lai arī daudzviet pasaulē tā nav bijusi liela problēma, ņemot vērā, cik attīstīts un plašs ir Supercharger tīkls, ir vietas, kur Supercharger uzlādes punktu nav tik daudz, tāpēc Tesla īpašniekiem auto jālādē citos uzlādes tīklos. Šāds lēmums pieņemts, jo Eiropā strauji paplašinājušies dažādi uzlādes tīkli.

    Tiesa, lai uzlādes vietu parādītu Tesla navigācijas sistēmā, ir jāizpilda noteiktas prasības 60 dienu periodā. Pirmais no tiem ir vienkāršs – šajā uzlādes vietā jābūt vismaz vienam atbilstošam spraudnim. Eiropas standarts ir CCS spraudnis, kas tiek lietots arī Tesla automašīnās Eiropā. Tāpat prasība paredz, ka šo vietu regulāri jāizmanto Tesla mašīnu saimniekiem, turklāt vismaz 90% uzlāžu jābūt sekmīgām, proti, nedrīkst būt kļūdas vai nestrādājošs lādētājs. Uzlādes vieta tiks aizvākta no navigācijas, ja 14 dienu laikā tur netiks veiktas uzlādes vai arī veiksmīgu uzlāžu skaits nokritīs zem 70%.

    Sākotnēji šī iespēja tiks piedāvāta klientiem Eiropā un Izraēlā, kur no šādas funkcijas būs lielāka pievienotā vērtība, taču sagaidāms, ka laika gaitā tā tiks piedāvāta arī klientiem Ziemeļamerikā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    23.12.2022 14:19

    Kaut kas te nav pateikts – tagad Teslas karte rāda citas uzlādes stacijas. Ne visas, bet rāda.

    uzlāde
    23.12.2022 18:14

    Kautkāda dīvaina ziņa. Tesla lieliski rāda, piemēram, “CSDD” 50kW uzlādes stacijas, un pat uzsilda akumulatoru, ja izvēlies navigāciju uz kādu no tām. Vācijā rāda EnBW stacijas. Nekas jauns…

    Reklāma