Web Analytics
More
    Reklāma

    Sākas Lucid Air elektroauto piegādes Eiropā – ar vienu uzlādi WLTP ciklā 883 kilometri

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražošanas jaunuzņēmums klientiem Eiropā uzsācis piegādāt Lucid Air sedanu. Pirmie šo mašīnu saņem klienti Vācijā un Nīderlandē, turklāt runa ir par lepnāko komplektāciju “Air Dream Edition”, kas tiek ražota ierobežotā daudzumā. Šai komplektācijai pieejamas divas versijas – Range un Performance.

    Runājot tieši par Range versiju, tad šajā izpildījumā auto ir radīts maksimālai efektivitātei un WLTP ciklā tas sasniedzis 883 kilometrus. Šāds rezultāts sasniegts ar 19 collu riteņiem. Neviens Eiropā nopērkams sērijveida elektroauto līdz šim nav sasniedzis tādu WLTP rezultātu. Arī jaudas parametri ir iespaidīgi – auto uz priekšu dzen divi elektromotori, kas kopā attīsta 933 zirgspēkus.

    Ja gadījumā ar 933 zirgspēkiem ir par maz un prasās kaut kas vairāk, tad Performance versijā ir tie paši divi elektromotori, bet šādā izpildījumā tie attīsta 1111 zirgspēkus, bet ieskrējienam līdz 100km/h vajag 2,7 sekundes. Arī šajā izpildījumā auto sniedzamība ir atzīstama – 861 kilometrs WLTP ciklā. Lucid Air izmanto 900V bateriju sistēmu, kas nodrošina īpaši ātru uzlādi.

    Par šo prieku, protams, krietni jāpaver maks – sākumcena Vācijā ir 218 tūkstoši eiro. Šobrīd Dream Edition versiju pasūtīt nav iespējams, taču ražotājs pieņem pasūtījumus lētākām, vienkāršākām versijām. Tuvākās valstis Eiropā, kur iespējams pasūtīt Lucid Air ir Somija, Zviedrija un Vācija.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    22.12.2022 11:22

    Mazbraucējiem tā elektrība nesabojāsies? Es domāju pašizlādi. Braukājot pilsētas ciklā – interesanti, kas izdevīgāk – lādēt retāk vai lādēt biežāk. Protams, ir absurdi runāt par izdevīgumu 200k+ auto gadījumā)

    Reklāma