Web Analytics
More
    Reklāma

    Porsche Taycan iespējams aprīkot ar uzlabotu iebūvēto lādētāju, kas nodrošina krietni ātrāku uzlādi

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Porsche turpina intensīvu darbu, attīstot šobrīd aktuālās paaudzes Taycan modeli. Ražotājs šogad jau piedāvāja lielu programmatūras atjauninājumu, kas ar vienu uzlādi ļauj nobraukt tālāk, kā arī uzlaboja uzlādes jaudu. Tagad Porsche pieķēries mašīnas dzelžiem un pieejams labāks iebūvētais lādētājs (on-board charger), kas krietni samazinās uzlādei nepieciešamo laiku ar maiņstrāvu. Jaunais lādētājs nodrošina 19,2kW jaudu.

    Taycan mašīnās, kas aprīkotas ar “Performance Battery” akumulatoru, uzlādes laiks samazinās no deviņām arpus skaņām līdz aptuveni piecām stundām. Tiem auto, kas aprīkoti ar “Performance Battery Plus” akumulatoru, baterijas uzlāde no 0 līdz 100% prasīs nedaudz vairāk kā piecas stundas. Līdz šim bija nepieciešamas 10,5 stundas.

    Porsche parūpējies, lai šo uzlabojumu varētu saņemt arī tie klienti, kas jau iegādājušies un lieto savas mašīnas – uzlabotais lādētājs maksā 1850 dolārus, savukārt auto pie Porsche dīlera pavadīs aptuveni 12 stundas, kamēr tiks veikta lādētāja nomaiņa. Par papildus samaksu to var pasūtīt arī pilnīgi jaunam auto. Lai maksimāli izmantotu iebūvētā lādētāja potenciālu, ir iespējams iegādāties arī Porsche jauno “wall-box”, par ko būs jāpiemaksā vēl 1586 dolāri + uzstādīšanas izmaksas. Tās ir cenas ASV, bet arī Eiropā varam rēķināties ar diezgan līdzīgiem skaitļiem, tikai citā valūtā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    22.12.2022 14:58

    Var iebūvēt arī augssprieguma transformatoru. Un līdz iedot izolētus ķekšus ar ko pieslēgties gaisa vadu līnijām :D

    Te vispār prasās video ar viena bijušā Sanfrancisko sabiedriskā transporta darbinieka elektroauto, kam uz jumta viņš uzlika norakstīta trolejbusa stangas un tā brauca pāris mēnešus. Līdz to ievēroja bijušie kolēģi un nosūdzēja kur vajag. Video ar to auto darbā bija Youtube, tagad kanāls jau pazudis.

    Reklāma