Web Analytics
More
    Reklāma

    Razer Seiren V2 X USB mikrofona apskats

    Jaunākie raksti

    Kursors jau vairākus mēnešus veido podkāstu “Ko Kursors Tev Neraksta”, kas arī licis mums visiem kopā un katram atsevišķi izmantot kādu jēdzīgāku mikrofonu. Laikam jau neviens neizmanto to pašu mikrofonu, kāds ir citam, jo mikrofonu iegāde bija drīzāk spontāna un nenotika vienlaikus.

    Kristaps lieto jau tīri nopietnu Rode XLR mikrofonu, Henrijam ir Rode Mini USB mikrofons, mašīnu Māris pavisam nesen tika pie Elgato Wave:1 mikrofona modeļa, Jurģis arī burtiski tikko saņēma Blue Yeti mikrofonu (droši vien šis būtu dēvējams par smalkāko un dārgāko no mūsu USB mikrofonu klāsta, vienlaikus šis ir aptuveni 12 gadus vecs modelis, ko vēl arvien ražo), bet es pagaidām iztieku ar Razer Seiren V2 X USB mikrofonu. Par to tad arī šodienas stāsts.

    Reklāma

    Uzreiz jāsaka, ka Razer Seiren V2 X mikrofonam pirkšanas brīdī augusta pašā nogalē par labu runāja cena, kas tobrīd bija ap 50 eiro, lai arī mikrofona pilnā cena drīzāk svārstās ap 120… 130 eiro. Kā var redzēt, arī citi Kursora podkāsta dalībnieki izvēlējušies mikrofonus, kas cenā ir ap un pat zem 100 eiro, ja pameklē kādu labāku piedāvājumu. Izvēle par labu vienkāršākiem, lētākiem USB modeļiem ir arī tāpēc, ka podkāsta ierakstus veicam attālināti, Zencastr serviss droši vien nemaz nespētu apkalpot neko daudz spēcīgāku un kvalitatīvāku.

    “Ko Kursors Tev Neraksta” – regulārs tehnoloģiju podkāsts latviešu valodā

    Izskats un uzbūve

    Razer Seiren V2 X ir visai kompakts USB kondensatora mikrofons, turklāt te uzreiz nonākam pie Seiren V2 X mikrofona lielākā trūkuma. Vismaz manā skatījumā Seiren V2 X mikrofonam ir nodevīgi īsa kājele, kas nozīmē, ka tas ir aptuveni sprīdi virs galda. Attiecīgi, lai tajā varētu smuki runāt iekšā, nākas Seiren V2 X mikrofonu uzlikt uz kādas kastes vai grāmatu kaudzītes. Vai arī jāmeklē rokā tā dēvētais boom arm, kas aizņem vietu un izmaksu ziņā dubulto Seiren V2 X mikrofona cenu.

    Seiren V2 X mikrofons ir noņemams (noskrūvējams) no pamatnes, tam apakšdaļā ir 5/8″ vītne, lai varētu pievienot nopietnāku mikrofona kāju. Savienojumam ar datoru tiek izmantots USB Type-C vads, ko Razer smuki noformējis, ietinot to audumā. Ja kaut kas notiks ar līdzi doto USB vadu, varēsi izmantot gandrīz jebkuru citu USB Type-C vadu, ja vien tam mikrofona pusē nav pārāk resnas plastmasas daļas ap spraudni. Te uzreiz jāsaka, ka Seiren V2 X mikrofona vadam datora galā ir USB kantainais Type-A spraudnis, kas nepatiks Mac klēpjdatoru un kompaktāku Windows klēpjdatoru lietotājiem.

    Mikrofona apakšējā daļā ir 3.5 mm austiņu pieslēgvieta, nosacītajā mikrofona priekšpusē ir apklusināšanas poga (angļu – mute), kā arī mikrofona skaļuma (angļu – gain) regulēšanas poga, kas tieši ietekmē Windows iestatījumus.

    Seiren V2 X mikrofons ir pietiekami smags, tam pat dažas detaļas veidotas no metāla, bet kopumā jāsaka, ka Seiren V2 X mikrofona uzbūve ir ļoti forša 50…60 eiro kategorijā, kamēr pie 100… 120 eiro standarta mikrofona cenas man šī uzbūve šķistu nedaudz par švaku.

    Attēls: Razer

    Lietotne

    Protams, ka Razer savām ierīcēm uzspiež izmantot Razer programmatūru, kas piesakās uzreiz, kad pirmo reizi pie datora pievieno Seiren V2 X mikrofonu. Razer lietotne atbild par pāris iestatījumiem, bet te nav nekā tāda, kas atbaidītu iesācējus.

    Lietotnē redzama vienkāršotā Seiren V2 X mikrofona iestatījumu sadaļa, kurā var pieregulēt skaļumu pašam mikrofonam un tajā iespraustajām austiņām, bet ir arī nedaudz plašāka iestatījumu sadaļa, kurā var pielāgot mikrofona skanējumu un pat palaist fona mūziku.

    Manuprāt, ir tīri jauki, ka Razer nemēģina šausmīgi apgrūtināt iesācējus ar kaut kādiem sarežģītiem iestatījumiem. Ja meklē plašākus iestatījumus, vienmēr var izmantot kādu maksas vai bezmaksas programmatūru skaņas ierakstam.

    Skaņas ieraksts

    Te nedaudz pieķersimies Seiren V2 X mikrofona tehniskajiem datiem. Seiren V2 X mikrofons ir tā dēvētais cardioid tipa mikrofons, citiem vārdiem sakot, tas paredzēts viena cilvēka balss ierakstam. Seiren V2 X mikrofons nepiedāvā nekādus citus skaņas uztveres virziena scenārijus.

    Seiren V2 X mikrofons nodrošina 24 bitu 48 KHz ierakstu 20 Hz – 20 KHz frekvencēs, kā arī tam ir visai liela izmēra 25 mm kondensatora kapsula, kas bija viens no iemesliem, kāpēc mana izvēle krita par labu tieši Seiren V2 X mikrofonam. Citi USB mikrofoni cenā ap 50… 60 eiro piedāvā aptuveni 16 līdz aptuveni 20 mm kondensatora kapsulu. Protams, šie ir tikai dati uz papīra un visu izsaka mikrofona darbība ikdienā.

    Noteikti jāņem vērā, ka Seiren V2 X mikrofons skaņu uztver no nosacītā sāna virs pogām, nevis no virspuses, kā arī mikrofonā jārunā no aptuveni 15 cm attāluma, un te parādās problēma ar Seiren V2 X mikrofona kājas garumu.

    Ieraksts veikts ar noklusējuma iestatījumiem:

    Kopējie iespaidi pēc 3 mēnešu lietošanas

    Jāsaka, ka Seiren V2 X mikrofons laikam ir viens no visilgāk lietotajiem gažetiem pirms apskata izveidošanas. Vienlaikus gan jānorāda, ka šis mikrofons nav neko diži izmaināms ne fiziski, nedz arī ar Razer programmatūras palīdzību. Varētu pat teikt, ka Seiren V2 X mikrofons ir pielīdzināms plug-and-play ierīcēm, te pat draiveri nevajadzēs. Šādi darbojas arī citi USB mikrofoni.

    Es teiktu, ka Seiren V2 X ir pieņemams vai pat labs sākuma līmeņa mikrofons, kas neprasa lielu galvas lauzīšanu pirms tā lietošanas. Protams, tūlīt kliegs skaņu jomas pārzinātāji, bet jums, kungi un dāmas, nemaz nevajadzēs USB mikrofonu. USB paredzēts ērtībām un ātrai lietošanas uzsākšanai, kā arī USB mikrofona gadījumā nevajag nekādu speciālu skaņu pulti vai audio interfeisu, kā tas ir XLR mikrofoniem.

    Tāpat gribētos klusi pačukstēt, ka uz ausi šis Seiren V2 X mikrofons ir pārāks pār Rode Mini. Abus mikrofonus bieži izmantojam podkāstā, tajos gan runā dažādi cilvēki dažādās telpās, bet tāpat šķiet, ka Seiren V2 X mikrofons pārspēj Rode mazo mikrofoniņu. Vienlaikus, cik nu ir bijusi iespēja salīdzināt, Seiren V2 X mikrofons dzirdami piekāpjas Blue Yeti (pat ne Yeti X) un šīs nianses ir bez pūlēm sadzirdamas arī attālināti ierakstītā podkāstā. Blue Yeti gan ir aptuveni 50 eiro dārgāks, kā arī stipri vecāks modelis, lai arī tas vēl arvien tiek tirgots. Ar iepriekš pieminēto Elgato mikrofonu Seiren V2 X vēl nav izdevies salīdzināt.

    Vai ieteiktu Seiren V2 X kādam iesācējam, kurš vēlas veidot podkāstu vai spēļu straumēšanas skaņas nodrošināšanai? Droši vien jā, ja vien neatrodas vairāk naudas kam zolīdākam. Turklāt, ja šausmīgi derdzas Razer softs, vari to nemaz nelikt uz datora.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    22.12.2022 12:40

    He, he – mikrofonu nozīmība ir pārvērtēta: https://podcast.adobe.com/enhance

    Reklāma