Web Analytics
More
    Reklāma

    Hyundai prezentē jaunās paaudzes Kona krosoveru

    Jaunākie raksti

    Dienvidkorejas autoražotājs Hyundai iepazīstinājis ar jaunās paaudzes Kona krosoveru. Mašīnas dizains piedzīvojis ievērojamas pārmaiņas un kļuvis daudz agresīvāks, savukārt izmēros auto ievērojami paaudzies, lai saglabātu pozīcijas ļoti piesātinātajā tirgus segmentā.

    Reklāma

    Publicētie preses attēli ļauj saprast, ka Kona radīšanā dizaineri aizguvuši lietas no “Hyundai Seven” koncepta. Šis konkrētais koncepts gan vairāk paredzēts kā ieskats gaidāmajā IONIQ 7 elektriskajā krosoverā, taču arī jaunās paaudzes Kona šo to pārņēmusi no koncepta – īpaši izceļas šaurā LED gaismas josla visa motora pārsega platumā.

    Auto izmēros kļuvis krietni brangāks – mašīna ir par 15 centimetriem garāka (tagad 4,35 metri), par 2,5 centimetriem platāka (1,82 metri), savukārt garenbāze palielinājusies par 6 centimetriem un ir 2,66 metri. Hyundai oficiālajā preses relīzē norāda, ka tas ļauj maksimāli palielināt “dzīvojamo telpu salonā”, savukārt interjers veidots līdzīgi kā citos jaunākās paaudzes Hyundai modeļos, centrālo lomu ieņemot diviem 12,3 collu ekrāniem.

    Jaunās paaudzes Kona izmanto to pašu Hyundai-KIA izstrādāto K3 platformu, kas pielietota jaunās paaudzes Kia Niro modelī. No tā varam secināt, ka tehniski abi modeļi būs ļoti līdzīgi, tomēr varam sagaidīt atsevišķas atšķirības regulējumos. Hyundai ziņo, ka arī jaunās paaudzes Kona saņems “N-Line” modeli, kas būs mazliet sportiskāks nekā standarta versija.

    Hyundai pagaidām nav izziņojis oficiālu tehnisko informāciju par dzinējiem un jaudas parametriem, taču to varam sagaidīt tuvākajā laikā un varam būt visai pārliecināti, ka iekšdedzes dzinēja versijā tiks pielietots tas pats 1,6 litru benzīna motors, kas tiek lietots arī Niro, to papildinot nelielam elektromotoram. Arī elektriskajai Kona versijai vajadzētu būt vienādai ar Niro, izmantojot 64,8kWh bateriju. Cenas un oficiālie parametri gaidāmi nākamā gada sākumā.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lauris
    21.12.2022 10:51

    Interesanti, kā viņi grasās šo pozicionēt. Ja paliks šī brīža Konas cenā (aptuveni 35k), vismaz vizuāli būtu ļoti labs Ioniq 5 alternatīvs. Ja ies augstāk, konkurēs paši ar sevi, ne?

    Bats
    21.12.2022 17:57
    Reply to  Lauris

    Zemāk par Ioniq 5, augstāk par Ioniq 38kWh ir laba niša.

    Reklāma