Web Analytics
More
    Reklāma

    “Twitter” tomēr bloķējis lietotāju, kurš izsekoja Īlona Maska privāto lidmašīnu

    Jaunākie raksti

    Gada sākumā rakstījām par kādu 19 gadīgu jaunieti Džeku Svīniju, kurš izseko miljardieru privātās lidmašīnas. Īpaši liels loms, kam Svīnijs bija uzlicis actiņu, ir neviens cits kā Īlons Masks, par kura privātās lidmašīnas aktivitātēm viņš līdz pat decembrim ziņoja savā “Twitter” kontā ar lietotājvārdu Elon Musk’s Jet. Taču nu Masks tam pielicis punktu, bloķējot Džeka Svīnija “Twitter” kontu.

    Lai izsekotu privātajām lidmašīnām, Svīnijs izmantoja publiski pieejamos Federālās aviācijas administrācijas datus par lidojumiem un pēc tam ar bota palīdzību tos publicēja “Twitter”. Taču aizvadītajā nedēļas nogalē Svīnijs pamanīja, ka viņa “Twitter” kontam ir ierobežota piekļuve. Savukārt trešdien jaunieša konts jau bija bloķēts. Tajā pašā dienā “Twitter” arī atjaunoja savas privātās politikas nosacījumus, informējot, ka tagad “Twitter” ir aizliegts dalīties ar citas personas tiešās atrašanās vietas datiem.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka gada sākumā Īlonam Maskam bija nopietna saruna ar Džeku Svīniju, piedāvājot 5000 USD, lai jaunietis beigtu māžoties un pievērstos kam citam. Šāda summa Svīnijam acīmredzami bija pārāk maza, tāpēc atteica Maska piedāvājumam.

    Vēlāk, Maskam kļūstot par “Twitter” vadītāju, tika sagaidīts, ka viens no pirmajiem kontiem, ko viņš nobloķēs, būs tieši Svīnijam piederošais. Taču kādā ierakstā Masks norādīja, ka iestājas par vārda brīvību, tāpēc nebloķēs Svīnija kontu, pat ja viņš rada personiskās drošības riskus. Izskatās, ka savas domas šajā jautājumā Īlons tomēr ir mainījis.

    Citas ziņas liecina par to, ka Masks iet vēl tālāk un uzsācis tiesvedību pret Džeku Svīniju un citiem, kuri izsekojuši viņa privāto lidmašīnu. Miljardieris apgalvo, ka šādā veidā viņi pakļauj riskam Maska dēlu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Name*
    15.12.2022 11:44

    “Kāds pārsteigums”, tā pat kā tika izdzēsts video Twitter kur viņš tika “boo” uz skatuves. 🤦

    Diso
    15.12.2022 11:59
    Reply to  Name*

    Elons ir nožēlojams, tāpat kā tie, kuri viņu pielūdz.

    Biteme
    15.12.2022 12:01

    Sīkums! Galvenais, ka Trampa kontu atbloķēja. Cilvēce un tās vērtības ir glābtas!

    Rūdolfs Putniņš
    15.12.2022 12:07

    Ne tikai konts ir bloķēts, Masks ir atvēzējies Svīniju tiesāt no panckām laukā, lai nospiestu ar juridiskajiem izdevumiem. https://www.bbc.com/news/world-us-canada-63978323

    Name*
    16.12.2022 07:28

    Jau žurnālisti kuri apraksta Musk arī tikuši bloķēti vakardien. Viņš ir vārda brīvības piekritējs, līdz tam brīdim, ka viņu neskar.

    https://twitter.com/oneunderscore__/status/1603551884748460034

    digitalk
    16.12.2022 11:42
    Reply to  Name*

    kad liberastu šakāļi apvienojas barā un, piesedzoties ar “vārda brīvību”, turpina apdraudēt citu cilvēku fizisko drošību, tad nākas atšaut visu baru.

    Kursors.lv
    16.12.2022 18:51
    Reply to  digitalk

    Paskat, ar vienu šāvienu uzreiz nošauj vairākus zaķus. Īlons baigais mednieks. Pif paf!

    Reklāma