Web Analytics
More
    Reklāma

    Honda sola saglabāt “Type R” modeļus arī elektriskajā ērā

    Jaunākie raksti

    Japāņu autoražotājs Honda sola saglabāt sportiskos “Type R” modeļus arī elektrificētajā nākotnē, to medijam Autocar norādījis Civic Type R galvenais inženieris Hideki Kakinuma, viņam uzsverot, ka šie modeļi ir Honda dvēsele.

    “Bez Type R nav Honda,” saka inženieris, viņam paskaidrojot, ka Honda izpratnē braukšanas prieks ir ļoti svarīga daļa privātajā mobilitātē. Viņš gan saglabā arī devu realitātes, norādot, ka daudzie ierobežojumi autoražotājiem liek izvēlēties elektrifikācijas ceļu un radīt klasiskus sporta auto ir sarežģīti. “Ir dažādi klimatneitralitātes uzstādījumi, savukārt emisiju ierobežojumi ir ļoti strikti, tāpēc šajā ietvarā ir ļoti grūti domāt par tādu sporta auto.”

    Honda pāreju uz elektroauto uzskata par “jauniem izaicinājumiem, kā mūsu klientiem nodrošināt braukšanas baudu,” Kakinumam norādot, ka ražotājs arī nākotnē apņēmies piedāvāt “Type R” sporta mašīnas. Teorētiski esot laiks izstrādāt arī jaunu sporta auto ar iekšdedzes dzinēju, taču par to viņš nelolo pārāk lielas cerības.

    Inženieris arī uzsver, ka “Type R” automātiski nenozīmē mašīnu ar iekšdedzes dzinēju – tas var būt arī hibrīds vai pilnvērtīgs elektroauto, taču tam noteikti jābūt aizraujošam.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    DimanC
    14.12.2022 14:00

    Esmu Honda fans, lai dzīvo TypeR līnija.
    Taču, pirms spriest par EV, Hondai sākumā jāuztaisa vismaz vienu sekmīgu EV. Šobrīd EV lauciņā Honda izskatās galīgi bēdīgi.

    Last edited 1 year ago by Atis Dimants
    Reklāma