Web Analytics
More
    Reklāma

    Audi jau šomēnes varētu slēgt elektroauto projektu “Artemis” turpinoties pārmaiņām Volkswagen grupā

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Audi pirms pāris gadiem ar lielu vērienu paziņoja par “Project Artemis” – šī projekta mērķis bija izstrādāt ļoti efektīvu, augsti attīstītu, arī pašbraucošu elektroauto. Kā ziņo Automotive News, Audi jau pavisam drīz slēgs šo projektu vai vismaz krietni samazinās tam veltītos resursus. Tas saistīts ar Volkswagen jaunā valdes priekšsēdētāja Olivera Blumes ieviestajām izmaiņām, kas paredz lielāku uzmanību veltīt citiem programmatūras projektiem. Neizbēgami, ka vismaz daļēji šāds lēmums saistīts ar programmatūras divīzijas CARIAD problēmām, kas nopietni iepalikusi no plānotajiem tempiem.

    Tā vietā, lai šobrīd lielus resursus veltītu pašbraucošo mašīnu sapnim, Blume nāk ar savu redzējumu – prognozējams, ka viņš nāks klajā ar jaunu programmu, kā Volkswagen grupa var realizēt savus programmatūras attīstības mērķus. Sākotnēji Artemis projekta augļus bija plānots demonstrēt ap 2024. gadu, bet, ņemot vērā milzīgās problēmas, tas ir ārkārtīgi mazticams. Volkswagen joprojām uzskata, ka pašbraucoši auto būs pašsaprotama lieta ap 2030. gadu, taču šīs tehnoloģijas ieviešanai šobrīd netiks veltīta tik liela uzmanība un tā varētu nonākt lietošanā tuvāk šīs desmitgades beigām. Kā ziņo medijs Handelsblatt, jau 15. decembrī plānota Volkswagen koncerna valdes sēde, kur Blume nāks klajā ar savu plānu. Lai programmatūru uzturētu konkurētspējīgu līdz desmitgades beigām, Volkswagen varētu nākties ieguldīt ap miljardu eiro.

    Avoti uzņēmuma iekšienē ziņo, ka Volkswagen grupas “tautas” zīmoli izmantos “1.1” programmatūras platformu, kas saņems dažādus uzlabojumus, lai novērstu akūtās problēmas un to attīstītu nākotnes vajadzībām. Premium zīmoliem, proti, Audi un Porsche, paredzēts lietot “1.2” programmatūras platformu, kas tiks ieviesta no nākamā gada, sākot ar elektrisko Macan un Q6 e-tron. Īsumā, Volkswagen jaunā vadība cenšas sakārtot problēmas, kas radušās viņu priekšteču laikā.

    AvotsCarBuzz
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma