Web Analytics
More
    Reklāma

    Pasaules kausā futbolā fani var izmantot papildinātās realitātes funkciju, lai sekotu spēlei

    Jaunākie raksti

    Esmu diezgan drošs, ka pat cilvēki, kuri pilnīgi un nemaz neinteresējas par sportu būs dzirdējuši, ka šobrīd Katarā risinās viens no lielākajiem sporta pasākumiem pasaulē, proti, Pasaules kauss futbolā. Skatītājiem, kas spēles apmeklē klātienē kādā no stadioniem, tagad ir iespējas izmantot papildinātās realitātes (augmented reality) funkciju, lai iegūtu dažādu informāciju par spēli.

    FIFA+ viedtālruņa lietotne piedāvā šādu iespēju, kas stadionā esošajiem ļauj iegūt informāciju par spēlētājiem, redzēt video asistenta tiesneša (VAR) atkārtojumus un citas lietas, ko parasti redz pie TV nevis stadionā sēdošie skatītāji. FIFA īpaši uzsver, ka šī funkcionalitāte pieejama tikai tiem, kas atrodas stadiona tribīnēs.

    Reklāma

    Sociālās saziņas lietotnē Instagram publicēts video sniedz ieskatu, kā šī funkcija darbojas realitātē, spēles laikā. Arī VAR atkārtojumu redzēšana ir patīkama papildopcija, īpaši tagad, kad starpību starp ieskaitītiem un neieskaitītiem vārtiem izšķir tehnoloģijas un milimetri. Taisnības labad gan jāsaka, ka šis ir Pasaules kauss futbolā, kas pats par sevi ir unikāla pieredze. Ja jau cilvēks ir ticis līdz stadionam, tad varbūt vienkārši jābauda spēle un atmosfēra, jāatbalsta sava mīļākā komanda, telefonam paliekot kabatā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma