Web Analytics
More
    Reklāma

    “Meta” saņem 265 miljonu eiro sodu par pusmiljarda “Facebook” lietotāju datu noplūdi

    Jaunākie raksti

    Īrijas Datu aizsardzības komisija nākusi klajā ar paziņojumu, ka tehnoloģiju gigantam “Meta” nolēmusi piespriest 265 miljonu eiro lielu naudassodu saistībā ar “Facebook” lietotāju datu noplūdi 2021. gada aprīlī. Noskaidrots, ka šajā incidentā ierauts vairāk nekā pusmiljards jeb 533 miljoni “Facebook” lietotāji.

    Zināms, ka nopludinātā informācija tika ievietota kādā hakeru forumā un ietver “Facebook” lietotāju vārdu, uzvārdu, tālruņa numuru, atrašanās vietu, dzimšanas datumu. Noskaidrots, ka atklātībā nākuši to lietotāju dati, kuri sociālo tīklu izmantojuši laikā no 2018. līdz 2019. gadam. “Meta” iepriekš skaidroja, ka datu noplūde notikusi ievainojamības dēļ, ko uzņēmums novērsa 2019. gadā. Izmeklēšanā secināts, ka saistībā ar šo datu noplūdi “Meta” pārkāpusi divus vispārīgās datu aizsardzības regulas (GDPR) pantus.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka šis ir jau trešais naudas sods, ko Īrijas Datu aizsardzības komisija šogad piemērojusi “Meta”. Martā uzņēmumam tika piespriests 18,6 miljonu ASV dolāru sods sasitībā ar 2018. gadā notikušajiem datu pārkāpumiem, kuru rezultātā tika nopludināta 30 miljonu “Facebook” lietotāju personīgā informācija. Savukārt septembrī regulators “Meta” piemēroja 402 miljonu dolāru lielu naudassodu par to, ka “Instagram” nekorekti izmanto pusaudžu datus. Sasummējot kopā, sanāk, ka šogad “Meta” saistībā ar datu pārkāpumiem jāmaksā 700 miljoni dolāru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Gijan
    30.11.2022 11:14

    50 centi par seju. Pa lēto! Es pieņemu, ka reklāmdevēji noteikti ir gatavi maksāt vairāk, tā ka Metai perspektīvs bizness,.

    bobis
    04.12.2022 15:34

    Kadu glitu ciksu datus nopludinaja visadiem perversajiem laikam atkal.

    Reklāma