Web Analytics
More
    Reklāma

    Bite pāriet no Huawei uz Ericsson tīkla aprīkojumu

    Jaunākie raksti

    Turpinot mobilo sakaru tīkla attīstības stratēģiju un investējot vairāk  nekā 70 miljonus eiro, IKT pakalpojumu sniedzējs “Bite” šogad uzsācis pakāpenisku uzņēmuma bāzes staciju aprīkošanu ar modernākajām Zviedrijas telekomunikāciju aprīkojuma ražotāja “Ericsson” tehnoloģijām. Plānots, ka līdz 2022. gada beigām jau 120 “Bite” bāzes stacijas darbosies, izmantojot tikai “Ericsson” tehnoloģijas. Vietās, kur “Bite” bāzes stacijas aprīkotas ar  jaunākās paaudzes tehnoloģijām, tiks būtiski veicināta tīkla kapacitāte, palielinot mobilā interneta ātrumu par 30%, bet pārklājumu – par 10%.

    Līdz 2022. gada beigām ar “Ericsson” tehnoloģijām kopumā plānots modernizēt 120 “Bite” bāzes stacijas, kas atrodas lielākajās Latvijas pilsētās – Rīgā, Ventspilī, Jēkabpilī, Jelgavā, Tukumā, Siguldā un citās blīvi apdzīvotās vietās, kur ir ne vien augsts mobilo datu patēriņš, bet arī liels skaits tīklam pieslēgto ierīču. Kopumā aprēķināts, ka šogad tehnoloģiju maiņas rezultātā tīkla lietošanas pieredze tiks pozitīvi ietekmēta vairāk nekā 300 000 uzņēmuma klientu.

    “Sadarbībā ar stratēģisko partneri “Ericsson”, kas ir viens no vadošajiem telekomunikāciju aprīkojuma ražotājiem pasaulē, būvējam jaunu un progresīvu “Bite” tīklu, izmantojot modernākās un inovatīvākas tehnoloģijas. Jau šobrīd  klienti var izmantot jaunākas paaudzes “Bite” tīkla priekšrocības, tostarp ātrāku internetu un lielāku tīkla kapacitāti. Šogad tīkla pilnveidošanas darbi galvenokārt tiek veikti bāzes stacijām, kas atrodas Pierīgā un Latvijas lielākajās pilsētās, savukārt nākamgad apjomīgākie darbi tiks veikti Rīgā un pie valsts galvenajiem autoceļiem, stiprinot “Bite” tīkla pārklājumu un kapacitāti arī uz tiem,” stāsta “Bite” ģenerāldirektors Arunas Mickevicius .

    Viņš papildina, ka visas bāzes stacijas, kas šobrīd tiek modernizētas, ir piemērotas un atbalsta gan 4,5G+, gan 5G tehnoloģijas. Jaunās paaudzes tīkls sniegs ne vien labāku pakalpojumu pieredzi klientiem, bet arī ļaus samazināt elektronenerģijas patēriņu, tā veicinot videi draudzīgāku risinājumu izmantošanu mobilo sakaru tīkla infrastruktūrā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    13 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Pēča
    30.11.2022 09:25

    Jautajums, kad bite piedāvās esim opciju telefonos? Drīz telefonos sim kartes sloti izzudīs, bet šamējie tik piedavā 2 galaxy pulksteņos. Nerunajot par 5G tīklu, kurš vispār viņiem neiet uz priekšu…

    Hmm
    30.11.2022 11:25
    Reply to  Pēča

    Drīz izzudīs? Pagaidām tikai ASV un pāris jaunākie āboli ir tikai ar e-sim. Drīza izzūšana ir bik pārspīlēta, protams, ja ar vien vairāk tīkli atbalstīs e-sim, tad pārēja notiks ātrāk.
    5G testi jau vasara notika, Vecrīgā pat 700+ Mbps noķēru. Tagad cik zinu, juridiskas nianses jānokārto ar frekvenču atļaujām.

    Pēča
    30.11.2022 14:22
    Reply to  Hmm

    Ja jau ābolis sāk, tad zinām kā tas iegrozās- nākamais nākamaja gadā seko samsungs un tad jau arī visi pārejie lec tajā vagonā. (tā tas bija ar komplektā esošajām austiņām, tad ar 3.5mm spraudni un pēctam ar ladētājiem.) Protams šogad vai nākamgad nē, bet domāju pēc kādiem 3 gadiem vai precizak 2025 gada flagmeņi iznāks tikai ar eSim. Tīri no ierices plānuma viedokla un galvenokārt ražosanas izmaksam- mazak komponentes būs jaieperk, tādejādi ierīci izražot izmaksās mazāki, varēs atkal zaļus uzrakstus skandināt un uz tā pamata vēl palielināt ierīces cenu. ;) Ja ar 5G butu juridiskas nianses, tad kā lmt 5G tīklu attīsta un palaiž dzīvē? Cik zināms tad tak no 2022 gada 1 janvāra attiecīgās frekvences ir brīvas un bija jau tak šo frekvenču iegāde, kur visi operatori tās iegādajās sev. Nu gads riņķī, bet Bitē joprojam ir jāstav vienā punktā vecrīgā lai lietotu 5G tīklu. :D P.s. man ir divi nummuri, tāpēc tā man ir aktuāla un sapīga tēma, šogad tika iegādats pixel 7 telefons kam ir eSim, kā otrais sim.. Patlaban 2022 gada augsto plauktu modeļi visi šādā kombinācijā piedavā un tikai kādi budžetnieki vai zemā viduskalse nāk ar 2 fizisko sim atbalstu. Un dēļ mūsu jaukajiem operatoriem… Read more »

    Last edited 1 year ago by Pēča
    Ķazis
    01.12.2022 11:00
    Reply to  Pēča

    Bites n78 licences pieder meitasuzņēmumam, tāpēc jāsaskaņo frekvenču koplietošana. Viņi iegādājās kantori kam piederēja attiecīgās frekvences, nevis piedalījās izsolē.

    devnull
    30.11.2022 13:23

    haha kādam sadeva pa dibenu un teica HUAWEI neizmantot :D Dienvidkoreja domā savadāk :D

    Kursors.lv
    30.11.2022 13:33
    Reply to  devnull

    Dienvidkoreja? Kāpēc Dienvidkoreja?

    Āsim
    30.11.2022 15:06

    Tapec ka Dienvidkorejā Iphone ir 2 Sim karšu sloti. Uzraksti gūglā Korea iphone 2 slots :)

    Jānis
    30.11.2022 16:48

    Ja jau tikai Rīgas un Pierīgas apkaimē domā to tīklu labi attīstīt, tad jau lauku cilvēkiem to prieku nesagaidīt.
    Laikam BITE LV, uzskata lauku cilvēkus par nevērtīgiem klientiem, ja netaisās laukos uzlabot visu infrakstruktūru.

    Nils
    30.11.2022 22:36
    Reply to  Jānis

    Ja nemaldos ,tad Lattelecom tagad testē kaut kādu risinājumu mājas internetam,kurš būs līdzvērtīgs optikai. Sīkāk gan neko nemācēšu teikt

    Skābene
    01.12.2022 09:51
    Reply to  Nils

    Šis tieši varētu būt glābiņš pierīgas privātmājām, kur optika ir relatīvi netālu, bet Lattelecom atsakās vilkt vadu, jo tas ir par dārgu.

    Skābene
    01.12.2022 09:49
    Reply to  Jānis

    Lai cik jocīgi nebūtu, man laukos internets strādā labāk, kā pierīgā, jo uz vienu torni ir stipri mazāk lietotāju! :) Ja švaka zona, var uzlikt uz skursteņa vai masta lhgg lte6 kit un lietot internetu bēdu nezinot.

    Tītars
    01.12.2022 19:46
    Reply to  Jānis

    Bite vēl aizvien domā, ka viens tornis uz mazpilsētu + ciematiem ir pinlīgi ok.

    Reklāma