Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla visā pasaulē tagad ir 40 tūkstoši Supercharger uzlādes iekārtas

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla ziņo par kārtējo atzīmi viņu veidotajā elektroauto uzlādes tīklā – Tesla tīklā šobrīd strādā 40 tūkstoši Supercharger uzlādes iekārtu. Tas ir par apmēram 10 tūkstošiem vairāk nekā pirms gada un par 5 tūkstošiem vairāk nekā pašā gada vidū.

    Supercharger tīkls tieši pēdējos gados audzis ļoti strauji – pirmā uzlādes iekārta tika uzstādīta 2012. gadā, bet 10 tūkstoši tika sasniegti vien 2018. gadā. Kopš tā laika Tesla Supercharger tīkls audzis arvien straujāk – 2020. gadā iekārtu skaits bija dubultojies un bija 20 tūkstoši. Pēdējos divos gados uzstādītas aptuveni 10 tūkstoši iekārtu katru gadu. Astoņas iekārtas nonākušas arī Latvijā, tām esot uzstādītām divās vietās – Rigā un Rēzeknē.

    Prognozē, ka Tesla Supercharger tīkls turpinās augt ļoti strauji un galvenais dzinulis būs nodrošināt arvien pieaugošo Tesla mašīnu skaitu uz ceļiem ar uzlādi – šobrīd uz katru iekārtu ir 80 mašīnas, bet uz vienu uzlādes punktu ap 750 mašīnām. Tesla vēlētos, lai šie skaitļi būtu mazāki. Šobrīd jaudīgākajā V3 versijā Supercharger var sniegt līdz pat 250kW jaudu, bet izskan ziņas, ka Tesla strādā pie jaunas V4 iekārtas, kas varēs sniegt lielāku uzlādes jaudu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Run Lola Run
    25.11.2022 08:30

    Pirms dažām dienām Salaspilī, liekas, ka manīju Supercharger siluetu tumsā. Iespējams, ka rēgojās.

    Reklāma