Web Analytics
More
    Reklāma

    “Lindstrom” investēs 260 000 eiro saules paneļu parka izveidē Piņķos

    Jaunākie raksti

    Investējot 260 000 eiro, tekstila nomas uzņēmums “Lindstrom” uz sava Piņķos esošā servisa centra jumta plāno uzstādīt 654 saules paneļus 2000 m2 platībā. Prognozes liecina, ka saules paneļu parka izbūve nākamā gada pavasarī uzņēmumam gada laikā ļaus ietaupīt līdz pat 120 000 eiro, nodrošinot teju 30% no kopēja elektrības patēriņa ražotnē.

    “Lindstrom” norāda, ka strādāt videi draudzīgāk ir viens no uzņēmuma stratēģijas pamatprincipiem. Vienlaikus ideju par saules paneļu uzstādīšanu nenoliedzami ir paātrinājusi esošā energokrīze un nepieciešamība optimizēt patērētos resursus. No visas saules paneļu parkā saražotās elektrības, “Lindstrom” savas operatīvās darbības uzturēšanai plāno izmantot 81%, savukārt kopējā elektroenerģijas tīklā tiks nodoti 19%.

    Reklāma

    Informē “Lindstrom” vadītājs Ivars Šmits: “Saražotā elektroenerģija ļaus mums nodrošināt 29% no visa elektrības patēriņa ražotnē, gadā ietaupot līdz 120 000 eiro elektroenerģijas izmaksās. Prognozes rāda, ka šis projekts atmaksāsies trīs ar pus līdz četru gadu laikā.  Mēs esam pārliecināti, ka saules paneļi ir ilgtspējīgākais ceļš, kas mums ļaus strādāt vēl energoefektīvāk. Tāpat svarīgi, ka šādā veidā saglabāsim savu ienesīgumu, kas ir nozīmīgi ekonomisko izaicinājumu laikā.”

    Uzņēmuma vadītājs atzīst, ka projekta īstenošanā papildu motivācija ir iespējamais valsts atbalsts, kas ir papildus stimuls ātrākai elektroenerģijas avotu dažādošanai. “Mēs paredzam, ka šajā saules paneļu uzstādīšanas projektā valsts atbalsts varētu sasniegt līdz 30% no kopējā investīciju apjoma,” informē I. Šmits.

    Kopumā uzņēmumam šis būs būtisks solis pārejā uz citiem elektroenerģijas avotiem, jo Latvijā plānotais saules paneļu parks būs lielākais “Lindstrom” grupas uzņēmumu vēsturē – tas būs divas reizes lielāks par šobrīd vienīgo saules parku “Lindstrom” ražotnē Ungārijā.  Plānots, ka jaunais saules paneļu parks uz Piņķu servisa centra jumta tiks uzstādīts nākamā gada pavasarī, un pašlaik projekts atrodas izstrādes stadijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mārtiņš Vācietis
    23.11.2022 13:14

    Nu virsraksru gan vajadzētu koriģēt! Pieliekat € vai EUR pie cipara, citādi sanāk mulsinoši daudz paneļu…

    Kursors.lv
    23.11.2022 13:17

    Paldies, komentārs vietā. Virsrakstu pielaboju.

    Oto
    23.11.2022 22:06

    Vispār jau tas skaitās maza apjoma saules paneļu projekts. Esmu pārsteigs, ka par to tiek veidota maksas relīze..

    kkā tā
    24.11.2022 09:20
    Reply to  Oto

    Mani vairāk pārsteidz šī tehnoloģiskā ziņa, jo visticamāk par 260k tika tikai iepirkta tikai zeme, kur tos paneļu vēlējās uzstādīt līdz uzzināja ST jaunos tarifus :D

    Oto
    25.11.2022 13:54
    Reply to  kkā tā

    Izlasi kārtīgi. Paneļi tiek izbūvēti uz esošā īpašuma jumta.

    Reklāma