Web Analytics
More
    Reklāma

    Nākamās paaudzes Golf varētu atteikties no iekšdedzes dzinēja, bet nosaukums paliks

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Volkswagen salīdzinoši drīz prezentēs modernizēto 8. paaudzes Golf modeli, kurš apritē nu jau ir vairākus gadus. Tā kā nākamgad, visticamāk, jau redzēsim šo modeli, arvien vairāk par Mk9 Golf. Autoražotāja izpilddirektors Tomass Šēfers intervijā Autocar izteicies, ka nākamās paaudzes Golf varētu atteikties no iekšdedzes dzinēja un pāriet uz elektrisko piedziņu, taču Golf nosaukums nekur nepazudīs.

    Šobrīd aktuālā Golf modeļa dzīvescikls beigsies ap 2027. – 2028. gadu. Šēfers skaidri un gaiši lika noprast, ka autoražotājs ID.3 un Golf neuzskata par vienu un to pašu mašīnu, lai gan tā šķietami varētu likties. “ID.3 nekad nav bijis Golf mantinieks, tas drīzāk ir Golf Plus,” intervijā saka viens no autoražotāja vadītājiem, Šēferam uzsverot, ka abi modeļi var līdzpastāvēt arī elektriskā izpildījumā.

    Šī intervija būtībā sniedz atbildi uz nu jau vairākus gadus aktuālo jautājumu – kas notiks ar VW bestselleri Golf. Noprotams, ka elektriskais Golf varētu pozicionēties starp gaidāmo ID.2 pilsētas elektroauto un ID.3 nākotnes paaudzēm, kļūstot par vidusceļu cenas un snieguma ziņā. Tas ir tieši tas, ko Golf izpilda arī līdz šim. Paredzams, ka elektriskais Golf tiks būvēts uz jaunās SSP platformas, kas pēc dažiem gadiem nomainīs šobrīd aktuālo MEB platformu un sniegs būtiskus uzlabojumus bateriju tehnoloģijās un mašīnas efektivitātē, tādējādi būtiski palielinoties nobraucamajam attālumam ar vienu uzlādi.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    22.11.2022 20:25

    Golfa mārketinga sauklis varētu būt “Neesmu IDiņš”

    Reklāma