Web Analytics
More
    Reklāma

    Pēc Īlona Maska izteiktā ultimāta, iespējams, vēl simtiem darbinieku pametīs “Twitter”

    Jaunākie raksti

    Aizvadītās nedēļas vidū “Twitter” galva Īlons Masks saviem darbiniekiem nosūtīja e-pastu ar ultimātu – strādāt ilgākas un intensīvākas darba stundas, lai kopīgi īstenotu vīziju par “Twitter 2.0” versiju, vai arī pamest darbu šajā uzņēmumā. Darbiniekiem šī lēmuma pieņemšanai tika atvēlētas 40 stundas laika. Šķiet, ka šī ultimāta dēļ “Twitter” var saskarties ar jaunu krīzi, jo liela daļa strādājošo to noraidījusi un labāk izvēlas pamest darbu uzņēmumā nekā pakļauties Maska noteikumiem.

    Šobrīd nav pieejami precīzi dati par to, cik daudz darbinieku izvēlējušies pamest darbu “Twitter”, taču, iespējams, šis skaits varētu būt mērāms simtos un pat vēl vairāk. Līdz ar to pēc sākotnējās masveida atlaišanas, kuras laikā apmēram puse “Twitter” strādājošo zaudēja amatu, tagad pievienojas vēl paliela čupiņa.

    Reklāma

    Desmitiem nu jau bijušie darbinieki, kuri ultimāta dēļ izvēlējās pamest darbu uzņēmumā, “Twitter” publicējuši atvadu ierakstus, tostarp tādus, kas brīdina palikušos kolēģus, ka beigu beigās visi tiks atlaisti.

    Tikmēr Īlons Masks, reaģējot uz darbinieku masveida aiziešanu no darba, norādījis, ka šobrīd uzņēmumā strādājošiem atkal ir iespēja strādāt attālināti. Šeit gan viņš uzsvēris, ka komandu vadītājiem ir jāuzņemas pilna atbildība par to, ka darbinieks sniedz “izcilu ieguldījumu” uzņēmuma attīstībā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    19.11.2022 14:22

    Vai twiteris nekļūs par Trump-only čatiņu? Tad arī nevajadzētu nedz daudz cilvēku attīstībai un uzturēšanai (noslodze samazināsies), nedz arī līdzšinējos dzelžus. Vienīgi…vai bija vērts maksāt to naudu par šādu kūleni?

    Kursors.lv
    19.11.2022 14:34
    Reply to  Biteme

    Mhm, Masks turpina būs Masks.

    Screenshot 2022-11-19 at 13.02.45.png
    Reinis Rozitis
    19.11.2022 15:13

    Gan jau, ka puse no tiem, kas balsojuši ar jā, grib paskatīties kā šķūnis deg(s) :)

    Krotow
    20.11.2022 15:03
    Reply to  Reinis Rozitis

    Un kad degšana, kam viņi būs pielikuši savu roku, ķers pašus, brēks ka nesaprot par ko viņus.

    stm
    19.11.2022 20:04

    Cilvēki 50it palikuši, bet Twitters strādā nevainojami, pat neskatoties uz to,ka 380 miljoni mauro, ka Twitterim beigas ( komiskākais,ka mauro iekš Twittera ) … Bet interesantākais fakts – Masks jau saņēmis aizrādījumus no Eiropas savienības, ka jāpalielina štats, kuram jāstrādā uz informācijas cenzūru, jo redz daudz slikta apkārt klejojot … bail laikam, ka beidzot taisnība var sākt uzpeldēt … būs interesanti katrā ziņā …

    Kursors.lv
    19.11.2022 20:21
    Reply to  stm

    Nu, kāda vēl “taisnība”?

    Raimonds
    21.11.2022 12:44

    Tāda kura marionetēm nepatiks

    Reinis Rozitis
    20.11.2022 13:16
    Reply to  stm

    > Bet interesantākais fakts – Masks jau saņēmis aizrādījumus no Eiropas savienības, ka jāpalielina štats

    Nevajag muldēties – analogi, ir atlaisti/aizgājuši darbinieki, kuri iepriekš komunicēja ar attiecīgajām institūcijām, kuras šobrīd vērš uz to uzmanību (piemēram, FTC dara tieši tā pat).

    > bet Twitters strādā nevainojami

    Lielas sistēmas bieži vien ir diez gan inertas, ne nākošajā dienā, ne aiznākošajā nedēļā parasti nekas nenotiek(-iks), ja arī VISI darbinieki ņemtu un pazustu.
    Savdabīgas/kritiskas lietas var parādīties ar laiku..

    Letiņš
    19.11.2022 20:06

    Ha, demokrātu ķēdes suņi rej, bet Maska karavāna iet tik tālāk !

    Albatross
    19.11.2022 21:29
    Reply to  Letiņš

    Man nav skaidrs, kāpēc tik branga tiesa republikāņu atbalstītāji pieiet tik polarizēti un viendimensionāli. Kāpēc tas ir such a package deal bez racionāla pamata? Labi, vienmēr būs filozofiska rakstura debates par kolektīvo labumu vs indivīda labumu. Vai arī par to, ko ietver apzīmējums ‘vārda brīvība’ un kas ir tā robežas, ja vispār. Bet nu ir arī gana objektīvas lietas par ko vienoties. Piemēram, ļauties absurdisma valdzinājumam, selektīvā zinātnes sasniegumu revīzijā bez atbilstošas vai pat blakus stāvošas kompetences. Vai arī cilvēktiesību jautājumi – proti, kāpēc pakļauties tendencionismam un argumentēt pie margināļu idejas par identitātes jautājumu stumšanai līdz ekstrēmismam, nevis patiesi nodrošināt atbilstošus regulējumus minoritātēm, kuru esība nav vis iedomāta vai nepamatota, bet gan patiesi līdzeksistējoša. Kāpēc nerunāt objektīvi par cilvēka radītajām klimata pārmaiņām un iestāties par atbilstošiem risinājumiem, nevis abpusējiem ultimātiem. Nu neesmu nedz demokrātu atbalstītājs, nedz republikāņu. Esmu par konstruktīvu dialogu nevis tradicionālismu vai bezmērķīgām idealizācijām.

    digitalk
    20.11.2022 20:31
    Reply to  Albatross

    man arī nav skaidrs, kāpēc gandrīz visi ASV demokrātu atbalstītāji pieiet tik polarizēti un viendimensionāli. laikam racionāliem cilvēkiem sabiedrībā paliek tikai statistu loma.

    Albatross
    20.11.2022 20:55
    Reply to  digitalk

    Arī tam var piekrist.

    stm
    20.11.2022 10:27

    52% par … 48% pret … Tramps būs atpakaļ twitteri … kā arī šodien CBS kanāls paziņoja,ka iet prom no Twitter …loģisks solis, cik ilgi makaronus var kabināt :)

    Asaris
    22.11.2022 10:37
    Reply to  stm

    Jo vairāk demokrāti, no jebkuras, platformas aizies, jo labāk. Tas radikālais absurds un cenzūra ko viņi stumj ir vājprāts.

    Pēteris
    24.11.2022 10:45

    Kapitālisms, nezin robežas

    Reklāma