Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunajā Teikā norisināsies atvērto inovāciju diskusija par metaversu

    Jaunākie raksti

    1. decembrī, Jaunajā Teikā notiks atvērto inovāciju diskusija par šobrīd tehnoloģiju nozarē aktuālo tēmu – metaverss. Tās laikā eksperti sniegs ieskatu, kā metaverss atšķiras no esošajām tehnoloģiskajām iespējām, kā arī parādīs piemērus, kā ikdienā cilvēks var izmantot metaversa platformas. Pasākuma laikā “Pirmie soļi metaversā” apmeklētājiem būs iespēja bez maksas gūt virtuālās vides pieredzi.

    Diskusiju rīko atvērto inovāciju kustība VEFRESH sadarbībā ar Accenture Baltijā, lai sabiedrību plašāk iepazīstinātu ar metaverss sniegtajām iespējām. Metaverss, kas apvieno virtuālo pasauli ar reālo, sniedzot iespējas cilvēkiem satikties virtuāli, izmantojot savus digitālos dvīņus jeb avatarus, ir nākamais digitālās transformācijas vilnis, kas noteiks to, kā internetu izmantosim nākotnē. Metaverss sekmē un veicina no jauna iztēloties, kā dati veido mūsu digitālo pieredzi, vienlaikus izaicina uzņēmumus pārdomāt savu klātbūtni tiešsaistē, veidojot jaunas iespējas, kā sazināties ar klientiem, partneriem un darbiniekiem.

    Reklāma

    Pasākuma laikā Kaspars Auzarējs-Auzers, kas šobrīd vada pasaulē lielākās digitālās aģentūras Accenture Song nodaļu Baltijā un attīsta Latvijā lielāko UX, mobile un web izstrādes grupu, iepazīstinās ar metaverss mītiem un patiesībām. Nils Sakss Konstantinovs, pusaudžu un jauniešu psihoterapijas centra vadītājs un Tietoevry Virtuālās terapijas laboratorijas līdzautors, stāstīs, kā metaverss tiek pielietots bērnu un jauniešu mentālās veselības uzlabošanai. Starptautiskā komandā radītās inovācijas ieguvums ir mijiedarbība, kas Tietoevry Latvijas filiāles vadītājas Valērijas Vārnas skatījumā arvien vairāk palīdz veidot uz sabiedrības labbūtību un dzīves ērtumu vērstus risinājumus. Diskusijā piedalīsies arī pasaules slavenais ielu mākslinieks Kiwie un Klāvs Ķerpulis – paplašinātās realitātes entuziasts, mārketinga un pārdošanas vadītājs dāņu uzņēmumā SynergyXR. Diskusiju vadīs Edvards Vārdaunis, VEFRESH attīstības  vadītājs.

    Diskusija norisināsies 1.decembrī plkst. 18:00, Rīgā, Jaunajā Teikā, ēkā Fantadroms (Gustava Zemgala gatvē 74a). Apmeklētāji ir aicināti ierasties no plkst. 17:00, lai praktiski izmēģinātu metaversu un virtuālo pasauli. Pasākumā aicināti ierasties visi interesenti. Pasākums ir pieejams bez maksas un iepriekšējas reģistrācijas. Pēc diskusijas sekos brīvas sarunas pie uzkodām un dzērieniem. Plašāk par pasākumu: https://fb.me/e/2fRkaETk9

    “Metaverse” ir jau septītā Accenture Baltijā un inovāciju kustības VEFRESH organizētā “Open Innovation Meetup” diskusija. “Open Innovation Meetup” ir pasākumu sērijas, kurās dažādu nozaru pārstāvji tiek aicināti dalīties savā pieredzē inovāciju veidošanas procesā, sākot no ideju izstrādes līdz risinājumu testēšanai un ieviešanai. Pasākumos notiek atvērta viedokļu apmaiņa un savos pieredzes stāstos līdz šim dalījušies pilsētvides veidotāji, arhitekti, jaunuzņēmumu dibinātāji, dizaineri, inovāciju vadītāji, reklāmas speciālisti, pašvaldību darbinieki, programmētāji, bioētikas pētnieki, juristi utt.

    Pasākumu atbalsta Tietoevry, Catchbox, Kokmuižas alus, GARDU MUTI, Rocket Bean. Pasākuma informatīvais atbalstītājs Delfi.

    VEFRESH ir atvērto inovāciju kustība, kuras aizsācēji ir Accenture, Latvijas Mobilais telefons un VEF Kultūras pils. VEFRESH atbalstītāji ir Elektronikas un datorzinātņu institūts, IT Izglītības fonds, biedrība aktīvi sadarbojas arī ar Rīgas pilsētas pašvaldību un Ekonomikas ministriju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Gundars
    05.12.2022 09:38

    https://kursors.lv/2022/12/05/eiropas-savienibas-387-000-eiro-verto-metaversu-apmekle-6-cilveki/
    varbūt latvieši var tomēr būt gudrāki un neķēmoties ar šo klaunādi?

    p.s. un sākt ar tik triviālām lietām, kā spēju ielikt neapgrieztu raksta titulbildi, lai tēmētu uz visādiem versiem?

    Last edited 1 year ago by Gundars
    Kursors.lv
    05.12.2022 10:24
    Reply to  Gundars

    Paldies, raksta bildes attēlošana tagad ir pielabota.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    16.12.2022 16:27

    metaverse, vecīt

    Reklāma