Web Analytics
More
    Reklāma

    Mercedes atsakās no pašbraucošo taksometru idejas, fokusēsies šobrīd aktuālāku tehnoloģiju attīstīšanai

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Mercedes atteicies no plāniem izstrādāt robotizētu, pašbraucošu taksometru, tā vietā Mercedes fokusējoties uz šobrīd aktuālāku tehnoloģiju attīstību – vācu autoražotājs plāno ieguldīt vairāk laika un resursu Level 3 braukšanas palīgsistēmu attīstībā, kas ir nākamais pakāpiens ceļā uz pašbraucošām mašīnām.

    Tehniski Mercedes jau šobrīd piedāvā Level 3 palīgsistēmas, kas pieejamas S-klasē, taču tās nevar lietot jebkurā vietā un laikā, bet gan noteiktos ceļa posmos un valstīs, kur ir atbilstoši sakārtota likumdošana. Mercedes valdes loceklis tehnoloģiju jautājumos Markuss Šēfers atzīst, ka 2016. vai 2017. gadā šķita, ka šādu robotizētu taksometru izstrādāt būs diezgan vienkārši, taču ilūzijas pamazām izplēnēja, Mercedes redzot, cik daudz naudas tiek iztērēts attīstības projektos un kāda ir to atdeve.

    Ņemot vērā augstās izmaksas, autoražotājs turpinās strādāt pie šobrīd aktuālām tehnoloģijām, kas atvieglo vadītāju dzīvi šeit un tagad. Tāpat Šēfers intervijā medijam The Verge izteicies, ka iepriekš sevi izcili pierādījušais EQXX koncepts, kas ar vienu uzlādi nobrauca vairāk nekā 1000 kilometrus, kļūs par svarīgu Mercedes elektriskā piedāvājuma daļu, piedāvājot krietni mazāku elektrības patēriņu nekā šobrīd pieejamās mašīnas.

    AvotsCarBuzz
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma