Web Analytics
More
    Reklāma

    Alfa Romeo jau pavasarī varētu izziņot jaunu sporta auto

    Jaunākie raksti

    Itāļu autoražotājs Alfa Romeo pirms dažiem gadiem izziņoja GTV un 8C modeļu atgriešanos, paspējot ziņot arī par ļoti daudzsološiem tehniskajiem parametriem, taču neviens no šiem modeļiem dienasgaismu toreiz tā arī neieraudzīja. Tagad Alfa Romeo vadība gatavojas piedāvāt jaunu, īpaši izstrādātu sporta auto, bet oficiāls paziņojums par šādas mašīnas laišanu sērijveida ražošanā varētu sekot jau pavasarī.

    Alfa Romeo līdz desmitgades beigām kļūs par elektroauto ražotāju, taču vēl līdz tam ir laiks kādam sportiskam modelim. To intervijā Autocar pauda autoražotāja valdes priekšsēdētājs Žans-Filips Imparato. Ideālā scenārijā paziņojums par jauno modeli varētu tikt veikts jau 2023. gada martā. Britu izdevums spekulē, ka runa ir par superauto cienīgu jaudu un cenu, kas rakstāma sešiem cipariem.

    Reklāma

    Plašākas detaļas par šo modeli šobrīd ir miglā tītas, taču nešķiet, ka Alfa Romeo mātes uzņēmums Stellantis pieļaus jauna, liela tilpuma iekšdedzes dzinēja izstrādi mašīnai, kas tiks ražota relatīvi nelielā apjomā. Tā vietā Alfa Romeo varētu izmantot jau esošo 2,9 litru V6 no Giulia un Stelvio Quadrifoglio versijām, dzinēju novietojot mašīnas aizmugurē.

    Giulia GTA versijā šis dzinējs attīsta 540 zirgspēku jaudu, taču nav zināms, cik lielas vēl ir dzinēja rezerves. Nevar izslēgt elektromotora parādīšanos, bet arī par to nav ziņu. Domājams, Alfa Romeo entuziasti tik un tā ir priecīgi un nevar sagaidīt, ko ražotājs plāno piedāvāt laikā, kad iekšdedzes dzinēju ēra Alfa Romeo mašīnās strauji tuvojas beigām.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Diginauts
    08.11.2022 16:29

    Džūlijas eksistence priecē, bet nav ne tur izskats, ne cena, ne jauda un pēcpārdošanas vērtība lai kāptu līzinga striķī priekš tāda.

    Skābene
    08.11.2022 16:45
    Reply to  Diginauts

    Izskatās labi, brauc arī labi (kamēr brauc), bet vai es riskētu ar tādu braukt no LV uz ITA un atpakaļ, diez vai, jo nav pārliecības, ka varēs izbraukt visu ceļa gabalu bez evakuatora pakalpojumiem. :D

    Reklāma