Web Analytics
More
    Reklāma

    Saūda Arābija izziņo pati savu elektroauto zīmolu

    Jaunākie raksti

    Viena no pasaules lielākajām naftas ieguvējvalstīm Saūda Arābija paziņojusi, ka sadarbībā ar BMW un Foxconn izveidots pašiem savs elektroauto zīmols “Ceer”. Saūda Arābija jau iepriekš ieguldījusi naudu elektroauto ražotājos, piemēram, veicot iespaidīgas investīcijas jaunuzņēmumā Lucid, kas šajā valstī plāno būvēt savu rūpnīcu.

    Jauno elektroauto zīmolu izziņojis Saūda Arābijas kroņprincis Mohameds bin Salmans, viņam uzsverot, ka valsts pirmais elektroauto zīmols būs nozīmīgs atspēriena punkts Saūda Arābijas autorūpniecībai. Jaunā zīmola radīšana saskan ar Saūda Arābijas publisko investīciju fonda stratēģiju ieguldīt līdzekļus daudzsološās nozarēs, lai diversificētu valsts ekonomiku un to padarītu mazāk atkarīgu no naftas.

    Apstiprināts, ka “Ceer” sadarbosies ar Foxconn – šis Taivānā bāzētais ražošanas milzis iesaistījies vairākos elektroauto projektos, taču uzņēmums vismaz pagaidām nevēlas piedāvāt sava zīmola mašīnas, tā vietā ražojot citu zīmolu elektriskās mašīnas.

    Zināms par plāniem dažādas tehnoloģijas licencēt no BMW, savukārt Foxconn izstrādās mašīnas elektrisko arhitektūru. Plāni paredz, ka pirmie “Ceer” elektriskie auto tiks prezentēti ap 2025. gadu, bet 2034. gadā uzņēmumam katru gadu jāienes 8 miljardus dolāru valsts budžetā. Vēl nesen Saūda Arābija paziņoja par plāniem 2026. gadā eksportēt 150 tūkstošus elektroauto gadā. Lai arī tika uzskatīts, ka šo skaitli veidos Lucid un kādi citi uzņēmumi, kas gatavojas investēt valstī, tomēr beigu beigās izrādījās citādi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Roberts
    07.11.2022 16:42

    Un reklamas materiālā būs halātā tērpies kungs braucot ar auto pa tuksnesi ?

    Čiekurs
    07.11.2022 18:43
    Reply to  Roberts

    comment image

    Last edited 1 year ago by Čiekurs
    Krotow
    08.11.2022 23:58
    Reply to  Čiekurs

    Viņi tur vēl joprojām ar erhabe ņemas?

    Reklāma