Web Analytics
More
    Reklāma

    Krītas Starlink interneta ātrums, tiks ierobežots datu pārraides apjoms

    Jaunākie raksti

    Starlink satelītu internets kļūst arvien populārāks, kā arī tam strauji paplašinās pieejamības reģioni. Bet diemžēl neizpaliek arī problēmas, jo krītas satelītu interneta datu pārraides ātrumi. Starlink šo problēmu vēlas vismaz daļēji novērst, ierobežojot datu pārraides apjomus.

    Starlink katru mēnesi lietotājiem dos 1 TB datu pārraides ierobežojumu, kas būs spēkā no 7:00 rītā līdz 23:00. Pārējos laikos interneta apjomi netiks ierobežoti. Pēc 1 TB datu apjoma iztērēšanas katrs nākamais gigabaits maksās 25 centus.

    Reklāma

    Starlink norāda, ka šādi ierobežojumi varētu skart tikai 10% satelītu interneta lietotāju, pārējie lietotāji ērti jau šobrīd iekļaujas vēlamajos interneta datu tēriņos. Ierobežojumi stāsies spēkā no decembra.

    Starlink sākuma komplekts maksā 365 eiro, katru mēnesi par pakalpojumu maksāsi 60 eiro, kā arī Starlink paņems kādu grasi par iekārtu piegādi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Usinss
    07.11.2022 10:56

    hmmm… Fiziku neviens nav atcēlis. Un fanboji ar putām uz lūpām teica, ka tā nenotiks. Tikai viens jautājums, planēta rotē… un ja visi naktī tagad slogos netu, kaut kur tomēr būs diena…. Diez cik starlinkam ir to zemes staciju, kuras saņem datu plūsmu no kosmosa. Nebūtu saprātīgāk tomēr paplašināt arī uz zemes esošo infrastruktūru un satelītus dalīt pa reģieoniem, paredzot ērtu slodzes balansēšanu?

    Reinis Rozitis
    07.11.2022 23:43
    Reply to  Usinss

    Nav nekur lasīts, ka līdz galam ir palaiduši arī starpsatelītu lāzerkomunikāciju (LISL) .Visu “bouncout” caur zemes stacijām droši vien ne visai..

    Last edited 1 year ago by Reinis Rozitis
    Muah
    08.11.2022 09:08

    1TB ir dafiga. Normālam userim pietiek ar galiem.

    Nā ču
    14.11.2022 22:17
    Reply to  Muah

    Ja visa māja ir zem neta, tad nav dafigā. Mēnesī tad aiziet 1,8 līdz 2TB.

    Reklāma