Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla no Šanhajas uz Kaliforniju pārcels ķīniešu inženierus, cenšoties uzlabot produktivitāti

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla cenšas uzlabot produktivitāti savā rūpnīcā Kalifornijā, tāpēc uzņēmuma vadība izšķīrusies par visai interesantu soli – no rūpnīcas Šanhajā uz Kalifroniju tiks pārcelti ķīniešu inženieri, kuru uzdevums būs veicināt darba ražīgumu.

    Tesla rūpnīca Šanhajā bijusi viens no autoražotāja veiksmes stāstiem, jo tā dažu gadu laikā spējusi būtiski audzēt ražošanas apjomus, kļūstot par vienu no Tesla stūrakmeņiem. Redzot, cik veiksmīgi izdevies strādāt Šanhajā, Tesla vadība no turienes uz Kaliforniju nosūtīs aptuveni 200 cilvēkus. Viņi ASV strādās vismaz trīs mēnešus. Pārsvarā komandējumos plānots nosūtīt kontroles un automatizācijas inženierus, kuri darbosies Tesla rūpnīcā Fremontā.

    Fremontā šobrīd var saražot aptuveni 600 tūkstošus mašīnu gadā, bet Tesla vadītājs Īlons Masks uzskata, ka vēl ir vieta uzlabojumiem, tāpēc ķīnešu inženieru uzdevums būs uzlabot un padarīt efektīvākus ražošanas procesus. Ja šī pieeja izrādīsies veiksmīga, nav šaubu, ka Tesla to pielietos arī savās jaunākajās rūpnīcās Teksasā un Vācijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    04.11.2022 10:08

    Tas, ka ķīnieši mācīs kā uzlabot darba efektivitāti, laikam nevienu vairs neizbrīna. Būs vēl jāpieņem tas, ka viņi mācīs arī saniegt labu kvalitāti.

    Biteme
    04.11.2022 10:23

    un vai uz?

    Kursors.lv
    04.11.2022 12:06
    Reply to  Biteme

    Paldies, salabots!

    KKTK
    04.11.2022 12:12

    Ja ķīniešu inženieriem būs atļauts bļaut virsū un sist slinkos “amerikāņu” inženierus, tad jā – uzlabosies :D

    Pēča
    04.11.2022 15:11

    Varēs uzpīpēt zālīti un sākt prasīt ‘tiesības’

    :D

    Munins
    04.11.2022 16:22

    Tad nu gan laiki pienākuši, ķīnieši māca amerikāņus strādāt.

    Biteme
    04.11.2022 17:09
    Reply to  Munins

    Varbūt tas norāda tikai uz līmeni inženeriem, kurus Masks bija savācis savā štatu birojā? Ir tak lasīts par Teslas risinājumiem – nostiprināt kondiškas radiatoru ar zilo lentu, un šis tas vēl atrastos.
    Tiesa, vēl jautājums vai tas viss ko daudz mainīs – ir dzirdēts auto ekspertu viedoklis, ka ķīnieši māk ražot skaistus auto maketus un uz tā arī turās viņu auto industrija.

    bobis
    05.11.2022 21:05

    Kina drosi ir nabadziba un visi strada par maizes tiesu, parbrauks uz ameriku ari prasis lielaku algu.

    Krotow
    07.11.2022 13:11

    Interesants eksperiments. Diez kurš kuru ātrak iemācīs. Ķīnieši amerikāņiem strādāt 16 stundas dienā bez brīvdienām vai amerikāņi ķīniešiem pieprasīt cilvēktiesības (vēl jautājums, kādas) un pīpēt zāli. Taču cerams ka varas iestādes atcerēsies viņus izlaist caur filtrācijai sakara ar saistību ar Ķīnas komunistisko partiju un Ķīnas drošības dienestiem.

    Last edited 1 year ago by Krotow
    Reklāma