Web Analytics
More
    Reklāma

    “Instagram” lietotāji jau drīzumā varēs veidot un pārdot NFT

    Jaunākie raksti

    Pirms mēneša rakstījām, ka “Instagram” saviem lietotājiem beidzot sāk piedāvāt iespēju savos profilos izvietot NFT (non-fungible token). Tagad “Meta” paziņojusi, ka būtiski paplašina atbalstu NFT un atsevišķiem “Instagram” lietotājiem ļauj izveidot un pārdot digitālus kolekcionējamus priekšmetus.

    Līdz ar šīm jaunajām iespējām “Instagram” sāk lēnām pieteikt konkurenci esošajām NFT tirdzniecības platformām. “Meta” norāda, ka līdz 2024. gadam neprasīs nodevu par NFT pārdošanu “Instagram”. Tikmēr satura veidotāji varēs noteikt komisijas maksu no 5 līdz 25% par savu NFT tālākpārdošanu.

    Reklāma

    Pagaidām jaunās iespējas ir pieejamas “nelielai satura veidotāju grupai” ASV, taču “Meta” norāda, ka “drīzumā” plāno funkciju paplašināt un piedāvāt to lielākam skaitam lietotāju arī citās valstīs. Paralēli tam “Meta” uzlabo citas ar NFT saistītas funkcijas, kas jau ir plašāk pieejamas. Piemēram, NFT kolekcionāru vajadzībām uzņēmums pievienojis atbalstu “Solana” blokķēdei un “Phantom” digitālajam makam. Tāpat “Instagram” palaidis iespēju profilos pievienot video NFT.

    Jāpiezīmē, ka “Meta” jau kopš pērnā gada eksperimentē ar NFT gan “Instagram”, gan “Facebook”. Tiesa, uzņēmums to dara laikā, gan NFT globālie pārdošanas apjomi strauji sarūk.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bobis
    05.11.2022 21:16

    Gandriz vai kriptovaluta, vai vid tam piemeros kadu nodevu ?

    Reklāma