Web Analytics
More
    Reklāma

    Eleport uzstādīs jaunas elektroauto uzlādes stacijas Rīgā, Saulkrastos un Siguldā

    Jaunākie raksti

    Elektroauto uzlādes tīkls Eleport ir noslēdzis līgumu par trīs jaunu elektroauto uzlādes staciju uzstādīšanu Rīgā, Saulkrastos un Siguldā, nodrošinot kopumā sešas papildu elektroauto uzlādes pieslēgvietas Latvijā. Siguldā jauno uzlādes staciju plānots uzstādīt līdz šī gada beigām, bet Rīgā un Saulkrastos – līdz nākamā gada vidum.

    “Meklējot jaunas vietas Eleport tīkla attīstībai, mēs domājam par gala patērētāju un viņa vajadzībām. Transporta nozares elektrifikācija ir svarīga ne tikai Rīgā un tās apkaimē, bet arī citviet Latvijā, tāpēc, aktīvi attīstot elektroauto infrastruktūru, mēs veicinām plašāku, klimatam draudzīgākas enerģijas pieejamību un sekmējam elektroauto popularitāti iedzīvotāju vidū. Jaunās stacijas būs modernākās tirgū, tāpēc spēs nodrošināt mūsdienīgu uzlādes pieredzi, ko ērti pakārtot savām ikdienas gaitām, un kā visas Eleport tīklā esošās stacijas – nodrošinās elektroenerģiju, kas iegūta no pilnībā atjaunīgiem energoresursiem,” norāda Kārlis Mendziņš, “Eleport Latvija” vadītājs.

    Eleport uzstādīs savas pirmās uzlādes stacijas Saulkrastos pie pludmales “Rūķīši” un Siguldā pie tirdzniecības centra “Raibais Suns”. Saulkrastu iedzīvotājiem un pludmales apmeklētājiem būs iespēja izmantot 150 kW ultra ātrās uzlādes staciju ar 1000 km/h lielu uzlādes ātrumu jeb 100 km sešu minūšu laikā, savukārt Siguldā tiks uzstādīta 100 kW ātrās uzlādes stacija ar 660 km/h lielu uzlādes ātrumu. Tikmēr Rīgā, Ropažu ielā 63, pie veikala “Gemoss”  tiks uzstādīta 50 kW ātrā uzlādes stacija ar 330 km/h lielu uzlādes ātrumu. Visas uzlādes stacijas būs aprīkotas ar divām pieslēgvietām.

    Jaunās uzlādes stacijas būs publiski pieejamas visiem elektroauto lietotājiem. 150 kW stacija būs aprīkota ar diviem Eiropas standarta CCS2 kabeļiem, bet 100 kW un 50 kW stacijas būs aprīkotas gan ar CCS2, gan ar Japānas standarta CHAdeMO kabeļiem.

    Eleport stacijās uzlādi var veikt gan reģistrēti klienti, izmantojot Eleport lietotni vai klienta karti, gan iepriekš nereģistrēti klienti, sekojot norādēm uz uzlādes stacijas un veicot priekšapmaksu caur Eleport mājaslapu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Goga
    03.11.2022 11:19

    Labas ziņa! Šobrīd braucot no Rīgas uz Cēsīm, ērti uzlādēt ir tikai Līgatnē! Pie Sēnītes ir neērti , jo jābrauc otrā pusē ceļam un Siguldā ir jābrauc iekšā pilsētā!

    Krotow
    03.11.2022 15:07

    Siguldā jādomā par lādētājiem dzelzceļa ziemeļu pusē tuvāk stacijai un Turaidā. Senlejas apmeklētāji novērtēs. Vēl vismaz pāris lādētaju derētu Tarzāna stāvvietā.

    Last edited 1 year ago by Krotow
    Biteme
    03.11.2022 21:31

    uzlādes stacija ar 330 km/h lielu uzlādes ātrumu – būtu jau skaisti, ja tā varētu rēķināt, bet vai tas tiešām tā strādā visiem vienādi?

    Elektriķis
    03.11.2022 22:46
    Reply to  Biteme

    Nē, pat vienam un tam pašam tas tā nestrādā. Šis triks ir spēkā tikai galīgi tukšai baterijai. Ja neesi galīgs avantūrists, kurš piebrauc uzlādēties ar mazāk kā 20% uzlādes līmeni (tas ir zemāk kā rekomendējamo) un vēl piedevām aukstu bateriju, tad uzlādes jauda nebūs maksimālā, kāda minēta auto datu lapā.

    Eggy Mega
    03.11.2022 22:50
    Reply to  Biteme

    Nu nezinu vai tā ir drukas kļūda vai autora fantāzija, bet km/h ir ātruma mērvienība. Ja tā nav drukas kļūda, tad es saprotu, ka elektrība skrien pa vadu ar ātrumu 330 km/h. Pēc šīs analoģijas sanāk, ka savu ICE auto DUSā es pildu ar āptuveno ātrumu 14000 km/h (bāka uz apm 700 km, uzpildīt, laikam, kādas 3 min)

    Reinis Rozitis
    03.11.2022 23:04
    Reply to  Eggy Mega

    > ka savu ICE auto DUSā es pildu ar āptuveno ātrumu 14000 km/h (bāka uz apm 700 km, uzpildīt, laikam, kādas 3 min)

    Nu kaut kā tak jāmārketē ir ..
    Soļarkas tirgotāji vienkārši nav aizdomājušies tik tālu .. vislaik reklāmē tikai “apēd kādu bulku, izdzer kafiju” utt :)

    Elektriķis
    04.11.2022 08:40
    Reply to  Eggy Mega

    Šī “mērvienība” ir paņemta no auto ekrāna, tajā netieši rāda uzlādes jaudu, ņemot vērā to, cik var nobraukt ar 1kWh. Tā ir izdomājuši auto ražotāji, jo uzskata ka lietotājam nav sajēgas par to, kas ir kW un kWh. Tehniskos cilvēkus kaitina, ka nevar redzēt uzlādes jaudu kW, tādēļ ražotāji pamazām ievieš arī tādu rādījumu.

    Reklāma