Web Analytics
More
    Reklāma

    “Elektrum Drive” lietotnē tagad varēs apmaksāt arī uzlādi “e-mobi” tīklā

    Jaunākie raksti

    No novembra elektromobiļu īpašniekiem uzlāde kļūs ērtāka – “Elektrum Drive” lietotni varēs izmantot arī “e-mobi” uzlādes tīklā. Tādējādi ērta un ātra pieeja ar vienu lietotni tiks nodrošināta vairāk nekā 300 uzlādes vietām visā valstī. Līdzšinējie “Elektrum Drive” lietotnes klienti varēs ievērojami paplašināt savas uzlādes iespējas un otrādi – “e-mobi” lietotāji varēs izmantot “Elektrum Drive” lietotni uzlādes veikšanai.

    “CSDD uzturētais e-mobi tīkls ar elektromobiļu ātrās uzlādes stacijām nodrošina uzlādes pakalpojumu gan vietējiem, gan citu valstu elektromobiļu lietotājiem. Sadarbība ar Elektrum Drive atvieglos uzlādes pakalpojuma saņemšanu elektroauto lietotājiem neatkarīgi no tā, vai uzlāde tiek veikta CSDD e-mobi, vai Elektrum Drive tīklā, ļaujot izmanot vienu autorizācijas līdzekli, veicot uzlādi lielākajā daļā uzlādes staciju Latvijā. Šī sadarbība uzlabos gan apkalpošanas kvalitāti, gan uzlādes infrastruktūras pieejamību, kas ir būtisks priekšnoteikums sekmīgai elektromobilitātes attīstībai,” oficiālajā preses relīzē citēts CSDD Elektromobilitātes un radaru sistēmas attīstības daļas vadītājs Pauls Beinarovičs.

    “Pirms diviem gadiem Latvenergo, CSDD un nozares pārstāvji parakstīja savstarpējās saprašanās memorandu, lai veicinātu straujāku elektrotransporta attīstību, savstarpēji izmantojot pušu rīcībā esošos datus un informāciju turpmākai piemērotāko vietu un pakalpojumu attīstībai. Veidot uzlādes tīklu sinerģiju ir loģiski un likumsakarīgi, jo Latvijas elektroauto tirgus kapacitātei ir būtiski iegūt lietotājiem ērtākus pakalpojumus. Jo ne tikai tas, cik izdevīga ir elektroauto lietošana, bet arī – cik vienkārša, ātra un pieejama tā būs, veicinās klimatneitralitātes mērķu sasniegšanu valstij un individuālo labsajūtu katram,” saka Latvenergo Elektrotransporta uzlādes tīkla vadītājs Ansis Valdovskis.

    Jāpiebilst, ka arī uzlādes cenas abos uzlādes tīklos samazinājušās, ja salīdzinām ar pēdējo reizi, kad tas aktīvi pieminēts – novembrī uzlāde “e-mobi” tīklā maksā 0,28 eiro minūtē, savukārt Elektrum tīklā uzlāde ar 150 kW jaudu maksā 0,56 eiro par katru ielādēto kWh. Arī uzlāde ar 100 kW jaudu maksā tikpat, savukārt uzlāde ar 50 kW spraudni izmaksās 0,51 eiro par katru ielādēto kWh.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tītars
    02.11.2022 13:35

    Neesmu kādu brīdi lietojis Elektrum Drive, bet salīdzinot ar mobilly nepatika ka jārezervē konkrēta apaļa summa uzlādei, citādi applikācija laba, taču Mobily šobrīd ir visaptverošāks (stāvvietas, uzlādes, automazgātuves, u.c.), varbūt ka pastāv ikdienas uzlādēm integrēties?

    Reklāma