Web Analytics
More
    Reklāma

    Mercedes ir kārtējais autoražotājs, kurš atbrīvojas no saviem īpašumiem Krievijā

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Mercedes ir kārtējais autoražotājs, kurš atbrīvojas no visiem saviem īpašumiem Krievijā, pilnībā pametot šo valsti pēc krievu sāktā kara Ukrainā. Mercedes pārtrauca mašīnu ražošanu Krievijā drīz pēc kara sākuma, pārtraucot arī mašīnu, furgonu un rezerves daļu eksportu uz Krieviju.

    “Mercedes-Benz mērķis ir pamest Krievijas tirgu, pārdodot mūsu daļas kopuzņēmumos vietējiem investoriem. Darījumu noslēgšanai nepieciešams vietējo varasiestāžu apstiprinājums,” Autoblog apstiprināja autoražotāja pārstāvis. Zināms, ka Mercedes daļas dažādos kopuzņēmumos pārpirks Krievijas autodīleris “Avtodom”. Uzņēmums meklē partnerus, lai turpinātu ražošanu Mercedes rūpnīcās Krievijā.

    Reklāma

    Nav zināmi darījuma nosacījumi, bet Mercedes jau iepriekš norādīja, ka uzņēmumam Krievijā ir aktīvi 2,2 miljardu vērtībā, kas varētu būt apdraudēti, ja Krievijas varasiestādes izvēlētos nacionalizēt ārzemju uzņēmumu īpašumus. Mercedes Krievijas pārstāvniecības vadītāja Natālija Koroļova norādījusi, ka darījuma mērķis bija izpildīt visas saistības pret klientiem, kā arī sargāt darba vietas.

    Iepriekš no savām rūpnīcām un citiem īpašumiem Krievijā atbrīvojās Renault un Nissan, kas tos par simbolisku samaksu pārdeva krieviem, lai vienkārši tiktu vaļā no šiem īpašumiem. Renault un Nissan gadījumā zināms, ka līgumā ietverts punkts par īpašumu atpirkšanu noteiktā termiņā, ja situācija uzlabojas. Mercedes gadījumā par šādu punktu pagaidām nav ziņu.  Arī Toyota un Ford atbrīvojušies no īpašumiem un daļām kopuzņēmumos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma