Web Analytics
More
    Reklāma

    Gatavojoties oficiālajai prezentācijai, Volvo demonstrē elektriskā EX90 salonu

    Jaunākie raksti

    Zviedru autoražotājs Volvo 9. novembrī iepazīstinās ar savu elektrisko flagmani EX90, bet, lai veicinātu ažiotāžu par jaunā modeļa ierašanos, Volvo publicējuši attēlus ar šīs mašīnas salonu. Volvo jau iepriekš sniedzis informācijas druskas par dažādām tehnoloģijām, kas pielietotas šajā modelī, bet tā visa centrā ir instrumentu panelis un multimediju ekrāns. Šis būs Volvo jaunais flagmanis un pirmais modelis, kas būvēts uz SPA2 platformas, kā arī aprīkots ar tehnoloģijām, kas sērijveida mašīnās līdz šim nebija lietotas.

    Tehniski šī nav pirmā reize, kad varam ieraudzīt mašīnas salona iekārtojumu – jau iepriekš bija publicēti patentu attēli, savukārt salona reālais iekārtojums ir precīzi tāds pats kā šajos attēlos. Vadītāja priekšā atradīsies neliels ekrāns, kas attēlo galveno informāciju – ātrumu, cik tālu vēl var aizbraukt utt, savukārt galvenā loma, protams, ir multimediju ekrānam, kur varam vadīt navigāciju, viedtālruni un lietot citas funkcijas.

    Volvo apgalvo, ka šie ekrāni būs “vitāli svarīgi, lai būvētu uzticību starp vadītāju un mašīnu”, jo dažas no braukšanas funkcijām arvien vairāk pārņems mašīna, braukšanai kļūstot autonomākai un vadītāju notiekošajā iesaistot mazāk. Autoražotājs vēlas, lai šie ekrāni dzīvi padara vienkāršāku un ērtāku nevis rada jaunus šķēršļus vai novērš uzmanību. Ekrānos tiks demonstrēta viegli uztverama informācija, ko mašīna vēlas sagaidīt no sava vadītāja konkrētajā situācijā.

    Ražotājs uzsver, ka visur, kur vien tas iespējams, tiks izmantoti ilgtspējīgi materiāli, tāpat mašīnas salonā būs materiāli, kas veidoti no pārstrādātas plastmasas. Jau iepriekš Volvo informēja, ka mašīnā būs iekšējais radars, kas informēs par aizmirstu suni vai guļošu bērnu aizmugurē, rūpējoties par drošību. Arī ārpusē auto aprīkots ar virkni sensoriem, bet pilnīgu ieskatu par mašīnu gūsim 9. novembrī plānotajā prezentācijā.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kristiāns
    30.10.2022 10:21

    Man personīgi šis trends atteikties no pogām par labu ekrāniem galīgi neiet pie sirds.

    Biteme
    30.10.2022 10:49

    Tulkojumā par salona radaru nav saglabāta tā jēga – ja salonā būs palicis suns vai bērns, kompis neļaus bloķēt durvis. Uzreiz jādomā, vai kompis atšķirs salonu, kurā ir tikai bērns un tādu, kurā bez bērna ir arī pieaugušie, vai logi pavērti vai pilnībā ciet.

    Elektriķis
    30.10.2022 11:52

    Ja jau taisa Teslas salonu, tad varēja arī nozāģēt stūrei augšu :)

    Raimis
    05.11.2022 12:04

    Man vispār elektro auto neiet pie sirds kur vēl kaut kas tāds…

    Reklāma