Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony paziņo par jauno Alpha 7R V kameru ar augstu izšķirtspēju un uz mākslīgā intelekta balstītu autofokusu

    Jaunākie raksti

    Kompānija Sony nāk klajā ar Alpha 7R V kameras modeli, kas būs jaunākais papildinājums R sērijas un Alpha bezspoguļu maināmu objektīvu kameru līnijā. Jaunais modelis Alpha 7R V apvieno augstas izšķirtspējas attēla sensoru, jaunu uz mākslīgā intelekta (AI) balstītu apstrādes bloku un jaudīgo BIONZ XR attēlu apstrādes procesoru, lai piedāvātu jaunas iespējas objektu atpazīšanā un to notveršanā gan fotogrāfijās, gan video.

    Papildus 61 megapikseļu augstas izšķirtspējas attēliem jaunā kamera nodrošina efektīvāko astoņu pakāpju attēla stabilizācijas sistēmu, kā arī izsmalcinātu video uzņemšanu ar 8K izšķirtspēju, jaunu četru asu vairāku leņķu ekrānu, ātri reaģējošas funkcijas un augsta līmeņa, vienmērīgu veiktspēju. Sony jaunākā kamera ir ideāli piemērota profesionāļiem, kuriem nepieciešama augstākās kvalitātes ierīce satura veidošanai.

    Reklāma

    Uzlabota autofokusa precizitāte

    Alpha 7R V kamerai ir uzlabots autofokuss (AF) – tas balstās uz nesen izstrādāto AI apstrādes bloku. Šis modelis ir aprīkots ar nākamās paaudzes Real-time Eye AF režīmu, kam piemīt augstāka precizitāte un tas spēj atpazīt vairāk kadrā redzamos priekšmetus, pateicoties AI apstrādes blokam, kas sniedz plašāku informāciju kamerai.

    Mūsdienu mākslīgā intelekta apstrādē tiek izmantota detalizēta informācija par cilvēka formu un dažādām pozām, lai ievērojami uzlabotu atpazīšanas precizitāti un kamera spētu “atrast” objektus ne tikai pēc sejām un acīm, tādējādi pilnībā izmantojot tās potenciālu.
    Real-time Eye AF režīms, izmantojot AI objektu atpazīšanu, ir izstrādāts, lai iekļautu vairākus objektu veidus, tostarp dzīvniekus, transportlīdzekļus un kukaiņus. Alpha 7R V ietver arī nepārtrauktu kadru uzņemšanu ar ātrumu līdz 10 kadriem sekundē, izmantojot reāllaika AF/AE izsekošanu.

    Alpha 7R V modelī ir iekļautas arī citas lietotāju iecienītas funkcijas, kurām ir veikti uzlabojumi:

    • vienmērīga, noturīga reāllaika izsekošana;
    • ātrāka, precīzāka plata leņķa AF sistēma ar augstu izšķirtspēju;
    • klusa attēlu uzņemšana bez vibrācijām ar ātrumu līdz 7 kadriem sekundē;
    • nepārtrauktā, intensīvā ātrumā var fotografēt līdz 583 saspiestiem RAW attēliem.

    Alpha 7R V kamera ietver arī citas fokusa funkcijas, kas atbalsta augstu izšķirtspēju, tostarp pilna laika DMF(tiešais manuālais fokuss) un fokusa dublēšanu.

    Sony Alpha 7R sērija izceļas ar īpašu izšķirtspēju

    Šis modelis ir izstrādāts, lai kadrā varētu redzēt pārsteidzošas detaļas. Tas ir iespējams, pateicoties jaunākajam BIONZ XR attēlu apstrādes procesoram un 35 mm pilna kadra Exmor R CMOS attēla sensoram ar aizmugures apgaismojumu, kam ir aptuveni 61.0 efektīvie megapikseļu. Jaunākais BIONZ XR attēlu apstrādes procesors nodrošina, ka kameras sensoram ir augstākā izšķirtspēja pat gaismā ar zemu intensitāti. Tas nodrošina jutības iestatījumus no ISO 100 līdz ISO 32000 gan fotogrāfijām, gan video un plašu diapazonu ar 15 nekustīgiem fotoattēliem.

    Visa Alpha 7R V attēla stabilizācijas sistēma ir atjaunināta ar augstas precizitātes attēla stabilizācijas ierīci, uzlabotiem žiroskopu sensoriem un optimizētiem attēla stabilizācijas algoritmiem, kas paredzēti gan fotogrāfiju, gan video uzņemšanai. Papildus 8 pakāpju stabilizācijai, tās jaunais algoritms nodrošina precīzu detaļu noteikšanu un kontroli pār izšķirtspēju.

    Sony jaunākā kamera piedāvā arī uzlaboto Pixel Shift Multi Shooting funkciju, kas izmanto attēla stabilizācijas sistēmas vadības priekšrocības, tverot vairākus attēlus ar nobīdītiem pikseļiem, kas vēlāk, izmantojot datoru, tiek apvienoti, lai vienā attēlā būtu augstākā izšķirtspēja. Izmantojot jaunāko datora lietojumprogrammas Imaging Edge Desktop 3.5 versiju, nelielas pikseļu līmeņa kustības, piemēram, objekta stāvokļa maiņa vai lapas uz koka, tiek automātiski noteiktas un koriģētas, lai varētu panākt perfektu kompozīciju.
    Alpha 7R V atbalsta arī precīzu un daudzpusīgu ārējo zibspuldzes vadību, lai lietotājs nebūtu ierobežots savā radošumā. Turklāt sarežģītos apgaismojuma apstākļos Alpha 7R V efektīvi nomāc mirgošanu, kas var attēlā un video rasties no mākslīgā apgaismojuma.

    Papildu funkcijas, kas nodrošina radošu elastību fotogrāfijās:

    • uzlabota RAW attēlu saspiešana un atlasāmi RAW attēla izmēri un kvalitāte;
    • ievērojami paplašinātas fokusa iespējas un ekspozīcijas dublēšana;
    • radoši iestatījumi, piemēram, filtri utmldz.;
    • augstas kvalitātes HEIF attēli ar augstu saspiešanas efektivitāti;
    • plašs un pielāgojams spilgtuma diapazons.

    Kinematogrāfiski video

    Sony jaunākā kamera nodrošina 8K 24/25p izšķirtspējas video, 4K izšķirtspējas video pārtveršanu no 6,2K, augstas efektivitātes MPEG-H HEVC/H.265 kodētāju, 10 bitu 4:2:2 ierakstīšanu un daudz ko citu augstai video kvalitātei un ērtai, pielāgojamai rediģēšanai.
    Uzņemot video, kamera arī izmanto reāllaika izsekošanas funkciju, stabilizē attēlu un novērš “fokusa elpošanu”, kas ļauj ērtāk izmantot kameras metadatus pēcapstrādei. Alpha 7R V kamera ir saderīga arī ar atsevišķiem objektīviem stabilākai kadrēšanai un vienmērīgākam kadram.

    Veiktspēja un uzticamība

    Alpha 7R V kamera ir parocīga tās kompaktās un vieglās formas dēļ. Jaunais modelis ietver jaunu 4 asu vairāku leņķu LCD ekrānu, kas ir klasiski noliecams vai arī atverams uz sāniem dažādos leņķos. Alpha 7R V ietver arī divus ar CFexpress Type A/SDXC saderīgus multivides slotus un pilnīgi jaunu izvēlnes sistēmu ar skārienvadību un plaši pielāgojamu funkciju klāstu.

    Jaunais modelis ļauj profesionāļiem optimizēt savu darbu – datus var pārsūtīt lielā ātrumā, izmantojot WiFi (802.11ac) 2×2 MIMO vai savienot kameru ar datoru ar SuperSpeed ​​USB 10Gbps pāreju, izmantojot USB-C® vada ieeju. Papildus efektīvai attālinātai fotografēšanai, kā arī fotoattēlu un video failu pārsūtīšanai, jaunās USB straumēšanas funkcijas atbalsta UVC/UAC, ļaujot pārraidīt saturu tiešsaistē pa tiešo no kameras pat 4K (QFHD) izšķirtspējā ar audio.

    Pamatojoties uz profesionāļu atsauksmēm, Alpha 7R V modelim ir arī uzlabota siltuma izkliede, kas nodrošina ilgāku ierakstīšanas laiku, kā arī kamerai ir modernizēts putekļu un mitruma izturīgs dizains, magnija sakausējuma korpuss un citi uzlabojumi, kas nodrošina maksimālu uzticamību sarežģītos darba apstākļos.

    Alpha 7R V ir saderīgs arī ar jauno PCK-LG3 ekrāna aizsargstiklu, kas saglabā skārienjutību, vienlaikus aizsargājot LCD ekrānu pret traipiem un pirkstu nospiedumiem.

    Ilgtspējīgs dizains

    Sony ir samazinājis šī produkta ietekmi uz vidi dažādos tā dzīves cikla posmos: no produkta izstrādes un ražošanai līdz piegādes ķēdei un iepakojumam. Kameras korpusam daļēji ir izmantota SORPLAS pārstrādātā plastmasa, turklāt ražošana notiek ēkā, kurā izmanto atjaunojamo enerģiju. Iepakojumā tiek izmantoti augu izcelsmes materiāli, lai samazinātu plastmasas iepakojumu ietekmi uz vidi.

    Cena un pieejamība

    Jaunā Alpha 7R V kamera būs pieejama sākot no 2022. gada novembra beigās pie autorizētiem Sony produktu izplatītājiem Latvijā. Jaunā modeļa aptuvenā cena būs 4500 €.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma